Fødselsdagslagkage med chokolade
Lagkagebunde og crème pâtissière kan sagtens laves dagen før.
12 personer
Det skal du bruge:
Lagkagebunde
- 4 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 150 g mel
- 150 g sukker
Créme pâtissiére
- 265 ml sødmælk
- 1 stk. vaniljestang
- 22 g maizena
- 75 g sukker
- 3 stk. æggeblomme
Hindbærcoulis
- 225 g hindbær
- 100 g sukker
- 1/2 stk. citron, økologisk
Tilbehør
- 3 dl piskefløde
- 2 bakke blåbær
- 150 g mælkechokolade
- 1 dl hvid chokolade, perler
- 100 g chokolade, mørk
- 2 tsk. guld glimmer
Sådan gør du:
Lagkagebunde
- Sæt ovnen på 190° varmluft.
- Beklæd bunden af en springform, 24 cm i diameter, med bagepapir og smør siderne med smør.
- Pisk de stuetempererede æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps.
- Det tager minimum 5 min., så det er smart at bruge en røremaskine, hvis man har sådan én.
- Sigt mel og bagepulveret ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen.
- Hæld dejen i springformen og bag, ca. 25 min., i ovnen.
- Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist, ca. 30 min.
- Tag den ud af formen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top.
- Lad kagen køle helt af og brug derefter en savtakket kniv til at dele bunden i tre.
- Læg et stykke bagepapir mellem hver lagkagebund og dæk dem til med husholdningsfilm. Hvis de laves dagen før.
Créme pâtissiére
- Bring mælken i kog sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn.
- Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena.
- Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner.
- Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Dæk med film og sæt den på køl.
Hindbærcoulis
- Varm hindbær, sukker og citronskal op til kogepunktet i en gryde, og lad det småkoge, ca. 2-3 min.
- Tag gryden af varmen og køl hindbærcoulisen af. Opbevar den på køl, til den skal bruges.
Samling af kagen
- Kom første bund på et fad og smør halvdelen af hindbærcoulisen ud på bunden.
- Pisk crème pâtissière op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og fløjlsblød igen.
- Pisk fløde til en let flødeskum og vend den forsigtigt i crème pâtissièren.
- Fordel en tredjedel af vaniljecremen på bunden med hindbærcoulis.
- Hak mælkechokoladen fint, og riv den mørke chokolade til chokoladespåner.
- Drys med halvdelen af den hakkede mælkechokolade og fordel en god håndfuld blåbær på.
- Kom næste lagkagebund på. Fordel resten af hindbærcoulisen på samt næste 1/3 af vaniljecreme og gentag med at drysse resten af mælkechokoladen på og en god håndfuld blåbær.
- Kom sidste lagkagebund på toppen og fordel resten af vaniljecremen ovenpå.
- Pynt med chokoladespåner, blåbær og hvide chokoladeperler vendt i lidt guldstøv.
- Server kagen straks eller sæt den på køl i et par timer, inden den skal nydes.