Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fantastisk tærte med appelsin

Denne tærte med masser af appelsinsmag er super delikat, og er det perfekte punktum på gæstemiddagen.

© Anders Schønnemann

Opskrift på tærte med appelsin

1 tærtebund, ca. 22 cm i diameter. Brug en rund eller firkantet, det er op til dig.

Mørdej

smør 120 g blødt
flormelis 85 g
mandelmel 30 g
æg 1 mellemstort
vaniljestang kornene af 1⁄2 stk.
hvedemel 235 g
salt 1⁄2 tsk. fint

Sådan gør du

• Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det sammen – brug hænderne. Tilsæt de resterende 175 g hvedemel og salt, når den første blanding er ensartet. Bland tingene hurtigt, men grundigt sammen. Del portionen i to lige store dele, og rul dejen ud i ca. 3 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. Hellere tyndere end tykkere. Læg dejen over på en lille plade eller bakke, sæt den i køleskab, og lad den hvile i minimum 1 time. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere en smule, før du forer en form med dejen. • Forvarm ovnen til 160° ved varmluft.
• Beklæd tærtebunden med alufolie, fyld op med ris eller tørrede bønner, og blindbag bunden i ca. 15 minutter. Tag tærtebunden ud af ovnen, fjern alufolien og det tørrede fyld, og prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformen i ovnen igen, og bag den færdig, indtil den er gylden over det hele – det tager ca. 20 minutter. • Tag tærtebunden ud, og afkøl den på en bagerist.

### Appelsincreme appelsinsaft 230 g friskpresset appelsiner skal af 2 usprøjtede sukker 75 g vanilje kornene af 1⁄2 stang god æg 3 stk. æggeblommer 2 stk. maizena 25 g smør 185 g orangelikør 2 spsk. rørsukker 50 g
### Sådan gør du • Bring appelsinsaft og -skal i kog i en gryde. • Pisk sukker, vaniljekorn, hele æg, æggeblommer og maizena sammen i en skål. Hæld den varme saft over under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og bring det i kog ved middelvarme under konstant piskning. • Lad det koge stille i ca. 1 minut. • Hæld cremen i en skål. Kom smør i, og giv massen en tur med stavblenderen. Tilsæt orangelikør. • Kom husholdningsfilm henover overfladen af cremen. Stil den i køleskabet, til den er afkølet. • Pisk cremen igennem før, at du fordeler den i tærten. Glat evt. ud med bagsiden af en ske. Stil tærten i køleskabet, så overfladen kan blive kold. • Strø rørsukker i et jævnt lag over tærtens overflade, og lad sukkeret karamellisere med hjælp fra en brænde.

Relaterede Artikler