Doughnuts med cremet fyld
Der er et utal af muligheder for topping og pynt. Kun fantasien sætter grænser.
AfAnne au Chocolat
Doughnuts med cremet fyld
Glem de tørre købe-doughnuts - med denne tolkning af den berømte runde kage, får du doughnuts, som aldrig før.
Til 10 personer
Det skal du bruge:
Doughnuts
- 270 ml sødmælk
- 1 l olie
- 1/4 tsk. salt
- 500 g mel
- 140 g smør
- 2 stk. æg
- 2 1/4 tsk. gær, tørret
- 50 g sukker
Topping
- 100 g chokolade, mørk
- 30 g bær, frysetørret
- 200 g flormelis
- 75 g sukker
Sådan gør du:
Doughnuts-dej
Bemærk dejen skal laves dagen før.
- Lun mælken. Tilsæt sukker og tørgær. Kom det i en lille skål.
- Rør sammen, og lad hvile i stuetemperatur, ca. 8 min.
- Smelt smør i mikroovnen, eller en lille kasserolle, og køl af.
- Pisk æg sammen, og pisk smørret med.
- Rør æggeblanding og gærblanding i en røremaskine med en dejkrog. Tilsæt salt og mel lidt ad gangen.
- Kør dejen videre røremaskinen, når alt mel er blandet i, 5-7 min.
- Lad dejen hvile i røreskålen, 2 min. Kom den derefter over i en skål, som er let smurt med olie.
- Dæk med husholdningsfilm, og lad dejen hvile på køl natten over.
Doughnuts
Bemærk de skal hæve i 70-90 min.
- Rul den afkølede dej ud på et let mel-drysset bord til ca. 1 cm tykkelse.
- Udstik cirkler med en udstikker på ca. 9 cm og derefter huller med en 3 cm udstikker.
- Kom doughnuts og huller på bagepapir drysset med en smule mel eller på en silkone-måtte.
- Dæk med et viskestykke og lad dem hæve lunt, ca. 70-90 min.
- Varm olien i en gryde til ca. 180°. Steg 2-3 doughnuts ad gangen, ca. 45 sek., på hver side, indtil de er gyldne.
- Brug en hulske til at fjerne doughnuts fra gryden, og placer dem på flere lag køkkenrulle.
- Steg også hullerne.
- Vend dine doughnuts rundt flere gange på køkkenrullen, imens du steger de øvrige - så de affedtes så meget som muligt.
- Vend de lune doughnuts i sukker, evt. blandet med frysetørrede bær som her, eller kom valgfri glasur og pynt på. Server straks!
Tip: Husk at lave dejen dagen før, og lad den hæve i køleskabet, natten over. Du skal bruge udstikkere til hullerne!