Dessert Doughnuts med cremet fyld Der er et utal af muligheder for topping og pynt. Kun fantasien sætter grænser. Af Anne au Chocolat — 03. februar 2019 © Anne au Chocolat Doughnuts med cremet fyld Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Doughnuts 54 ml sødmælk ¼ l olie ¼ tsk. salt 100 g mel 28 g smør ½ stk. æg ½ tsk. gær, tørret 10 g sukker Topping 20 g mørk chokolade 6 g frysetørret bær 40 g flormelis 15 g sukker Sådan gør du Doughnuts- dej Bemærk dejen skal laves dagen før Lun mælken. Tilsæt sukker og tørgær. Kom det i en lille skål. Rør sammen, og lad hvile i stuetemperatur, ca. 8 min. Smelt smør i mikroovnen, eller en lille kasserolle, og køl af. Pisk æg sammen, og pisk smørret med. Rør æggeblanding og gærblanding i en røremaskine med en dejkrog. Tilsæt salt og mel lidt ad gangen. Kør dejen videre røremaskinen, når alt mel er blandet i, 5-7 min. Lad dejen hvile i røreskålen, 2 min. Kom den derefter over i en skål, som er let smurt med olie. Dæk med husholdningsfilm, og lad dejen hvile på køl natten over. Doughnuts Bemærk de skal hæve i 70-90 min. Rul den afkølede dej ud på et let mel-drysset bord til ca. 1 cm tykkelse. Udstik cirkler med en udstikker på ca. 9 cm og derefter huller med en 3 cm udstikker. Kom doughnuts og huller på bagepapir drysset med en smule mel eller på en silkone-måtte. Dæk med et viskestykke og lad dem hæve lunt, ca. 70-90 min. Varm olien i en gryde til ca. 180°. Steg 2-3 doughnuts ad gangen, ca. 45 sek., på hver side, indtil de er gyldne. Brug en hulske til at fjerne doughnuts fra gryden, og placer dem på flere lag køkkenrulle. Steg også hullerne. Vend dine doughnuts rundt flere gange på køkkenrullen, imens du steger de øvrige - så de affedtes så meget som muligt. Vend de lune doughnuts i sukker, evt. blandet med frysetørrede bær som her, eller kom valgfri glasur og pynt på. Server straks! Husk at lave dejen dagen før, og lad den hæve i køleskabet, natten over. Du skal bruge udstikkere til hullerne! Relateret Julemad En spektakulær juledessert med chokolademousse og appelsiner Dessert Jordbær med friske granskud, fløde og sprød tempeh Bagværk Kanelkage med hvid chokolade og brunet smørcreme Forret Suppe af hvide asparges med brunet smør og urter Julemad 1 dej og 4 slags lækre småkager Bagværk Meyers opskrift på sesamboller: Sådan bager du med surdej