Doughnuts med cremet fyld

Der er et utal af muligheder for topping og pynt. Kun fantasien sætter grænser.

Doughnuts med glasur og cremet fyld

© Anne au Chocolat

Doughnuts med cremet fyld

Glem de tørre købe-doughnuts - med denne tolkning af den berømte runde kage, får du doughnuts, som aldrig før.

Til 10 personer

Det skal du bruge:

Doughnuts

  • 270 ml sødmælk
  • 1 l olie
  • 1/4 tsk. salt
  • 500 g mel
  • 140 g smør
  • 2 stk. æg
  • 2 1/4 tsk. gær, tørret
  • 50 g sukker

Topping

  • 100 g chokolade, mørk
  • 30 g bær, frysetørret
  • 200 g flormelis
  • 75 g sukker

Sådan gør du:

Doughnuts-dej

Bemærk dejen skal laves dagen før.

  1. Lun mælken. Tilsæt sukker og tørgær. Kom det i en lille skål.
  2. Rør sammen, og lad hvile i stuetemperatur, ca. 8 min.
  3. Smelt smør i mikroovnen, eller en lille kasserolle, og køl af.
  4. Pisk æg sammen, og pisk smørret med.
  5. Rør æggeblanding og gærblanding i en røremaskine med en dejkrog. Tilsæt salt og mel lidt ad gangen.
  6. Kør dejen videre røremaskinen, når alt mel er blandet i, 5-7 min.
  7. Lad dejen hvile i røreskålen, 2 min. Kom den derefter over i en skål, som er let smurt med olie.
  8. Dæk med husholdningsfilm, og lad dejen hvile på køl natten over.

Doughnuts

Bemærk de skal hæve i 70-90 min.

  1. Rul den afkølede dej ud på et let mel-drysset bord til ca. 1 cm tykkelse.
  2. Udstik cirkler med en udstikker på ca. 9 cm og derefter huller med en 3 cm udstikker.
  3. Kom doughnuts og huller på bagepapir drysset med en smule mel eller på en silkone-måtte.
  4. Dæk med et viskestykke og lad dem hæve lunt, ca. 70-90 min.
  5. Varm olien i en gryde til ca. 180°. Steg 2-3 doughnuts ad gangen, ca. 45 sek., på hver side, indtil de er gyldne.
  6. Brug en hulske til at fjerne doughnuts fra gryden, og placer dem på flere lag køkkenrulle.
  7. Steg også hullerne.
  8. Vend dine doughnuts rundt flere gange på køkkenrullen, imens du steger de øvrige - så de affedtes så meget som muligt.
  9. Vend de lune doughnuts i sukker, evt. blandet med frysetørrede bær som her, eller kom valgfri glasur og pynt på. Server straks!

Tip: Husk at lave dejen dagen før, og lad den hæve i køleskabet, natten over. Du skal bruge udstikkere til hullerne!

Relaterede Artikler