Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Disse marcipan-kardemomme-cruffins må du prøve

Når det kommer til bagværk kan man umuligt fejle med ingredienser som marcipan og kardemomme.

© Stine Christiansen - Marcipan gør remoncen julet i de lækre cruffins, som er skønne med en kop varm te til.

Marcipan-kardemomme-cruffins

12 stk.

Det skal du bruge:

  • 25 g gær
  • 1 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk. sukker
  • 1⁄2 tsk. salt
  • Ca. 400 g hvedemel
  • 100 g koldt smør

Remonce

  • 150 g smør
  • 75 g sukker
  • 150 g revet marcipan
  • 2 tsk. stødt kardemomme

Pynt

  • Flormelis

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i lunt vand, og tilsæt mælk, sukker og salt.
  2. Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i gærblandingen.
  3. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen igennem.
  4. Den skal være blød og elastisk.
  5. Lad den hæve tildækket i 45 min.
  6. Rør smør, sukker, marcipan og kardemomme sammen til remonce.
  7. Slå dejen ned, og del den i 6 lige store stykker.
  8. Rul hvert dejstykke ud til en meget tynd, aflang plade.
  9. Smør med remonce, og rul dejen stramt sammen, og træk lidt, så du får en aflang pølse.
  10. Flæk den midt igennem på den lange led med en skarp, meldrysset kniv.
  11. Sno hver halvdel sammen til en halv løs knude, og fold enderne indunder.
  12. Læg knuden i en smurt muffinform.
  13. Gentag med resten, og lad dem alle hvile tildækket i ca. 1 time under et fugtigt klæde.
  14. Bag dem ved 180° i ca. 25 min., til de er sprøde, gyldne og luftige.
  15. Afkøl dem en anelse, drys med flormelis, og servér dem lune og friskbagte.

TIPS: De kan sagtens fryses og så bare lige lunes inden servering. Prøv også med kanel og revet citron- eller appelsinskal i stedet for kardemomme.