
Den ultimative chokoladeluksus
En marcipanbund dækkes med en rig chokoladeganache – velkommen til et chokochok, som du vil søge tilbage til igen og igen.
AfLone Kjær
Opskrift på den ulitmative chokoladeluksus
Det her er den ultimative chokoladeluksus... En sød marcipanbund toppet med chokoladeganache. Hvis du vil undgå chokoladechok, anbefaler vi, at kagen serveres direkte fra fryseren og i små delikate stykker. Tallerkener er af keramiker Aage Wurtz.
Kage til ca. 16 personer
Det skal du bruge:
Marcipanbund
- marcipan 150 g
- sukker 150 g
- smør 150 g
- æg 3 stk.
Chokoladeganache
- piskefløde 3 dl
- honning 50 g
- mørk chokolade 200 g
- smuttede mandler 50 g
- flagesalt 1 tsk.
Tilbehør til 4 personer
- cremefraiche 38% 1 dl
- flormelis 1 spsk.
- vaniljestang 1 stk.
Sådan gør du:
Marcipanbund
- Riv marcipanen.
- Rør sukker og smør, til det er blødt.
- Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes.
- Vend til sidst marcipan i dejen.
- Fordel dejen i en smurt kvadratisk form, ca. 20 x 20 cm, foret med bagepapir.
- Bag bunden ved 175 grader i ca. 15 min. Den skal være gylden i overfladen. Afkøl bunden.
Chokoladeganache
- Kom fløde og honning i en gryde, og varm op til kogepunktet. Honningen skal smelte. Afkøl fløden en smule. 2.. Smelt chokoladen i en anden skål over vandbad.
- Hæld 1/3 af fløden i chokoladen, og rør cremen sammen, så den bliver tyk.
- Gentag med endnu 1/3 af fløden. Til sidst hældes resten af fløden i, og cremen røres til en blank konsistens.
- Stil cremen i køleskabet, indtil den tykner.
- Rør i cremen af og til.
- Top bunden med chokoladeganache, og pynt med mandler.
- Drys med salt, og stil kagen tildækket i fryseren minimum 3 timer.
- Skær kagen i mindre stykker på ca. 2 x 4 cm. servér med cremefraiche 38% rørt med flormelis og vaniljekorn.