
Citrontærte med hindbær
Fløjlsblød og let marengs på mørdejsbund med citroncreme er en klassisk og aldeles fantastisk idé. Serverer hindbær til.
AfTil 8-10 skiver kage
Mørdejsbund:
hvedemel 250 g
fint salt 1 knivspids
smør 150 g, stuetempereret
flormelis 50 g
æg 1 stk.
Citroncreme:
polynesisk vaniljestang ½ stk.
sukker 100 g
citroner 2 stk.
æg 2 store
æggeblomme 1 stk.
piskefløde 2 dl
Marengs:
æggehvider 3 bægre pasteuriserede det svarer til 4½ ægte æggehvider
sukker 250 g
hvidvinseddike nogle få dråber
hindbær 2-4 håndfulde, gerne friske
Lav mørdejen ved at ælte alle ingredienserne sammen.
Smør en tærteform på ca. 24 cm i diam., og tryk dejen ud i formen og op ad kanterne. Dæk med film, og sæt i køleskabet en halv times tid.
Sæt ovnen på 200°. Læg bagepapir over dejen, og fyld formen med tørrede bønner, ris eller salt for at undgå at dejen hæver op (det hedderat bage blindt).
Bag bunden i ca. 15 min., til den er let gylden. Lad køle af.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene med lidt sukker, så de skilles ad. Kom sukker og vanilje i en blender.
Skær skallet fra citronerne, og skær frugtkødet i mindre stykker. Kom i blenderen sammen med æggene, og blend jævnt. Kom fløden heri og rør hurtigt sammen.
Hæld cremen i den afkølede tærtebund, og bag den ved 150° i ca. 30 min. til cremen har sat sig. Afkøl kagen.
Sæt ovnen på 250°.
Kom æggehvider i en metal- eller glasskål, og pisk æggehvider, sukker og eddike stift med en håndmikser.
Fordel marengsen over hele citrontærten.
Bag kagen, indtil marengsen begynder at få nogle fine gyldne prikker.
Servér med hindbær, gerne friskplukkede.