Dessert —
Citronkager, hvid chokolade, mandler og blød marengs
En helt genial kombination.
Tekst — Lone Kjær
Citronkager, hvid chokolade, mandler og blød marengs
12 stk.
Vi bager små citronkager med hvid chokolade og mandler til dessert. Bages kagerne i portionsforme, bliver der 12 små kager af opskriften.
Det skal du bruge:
Citronkager
- 200 g mandelmel
- 100 g polenta
- 1 tsk. bagepulver
- 200 g blødt smør
- 125 g lyst rørsukker
- 3 æg
- Revet skal af 2 citroner
- 75 g hvid chokolade
- 25 g mandelflager
Citronglace
- 2 spsk. flydende honning
- Saft af 1 citron
Blød marengs
- 2 æggehvider, evt.
- pasteuriserede
75 g sukker
Flormelis til drys
- Skovsyre til pynt
Sådan gør du:
Citronkager
- Tænd ovnen på 175°.
- Pensl 12 små forme, eller beklæd bunden af en form med bagepapir, og smør siderne.
- Rør mandelmel med polenta og bagepulver.
- Pisk smør med sukker, til det er blødt.
- Tilsæt æggene et ad gangen.
- Rør melet i dejen sammen med revet citronskal og hakket hvid chokolade.
- Fordel dejen i formene, og drys med mandelflager.
- Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 12 min., til de er gyldne.
- Bager du dejen i en stor form – fx en springform på ca. 24 cm i diam. – skal den bage i ca. 30 min.
- Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
- Afkøl kagerne på en bagerist.
Citronglace
- Kom flydende honning og citronsaft i en lille gryde, og rør sammen, til honningen smelter.
- Lad glacen afkøle en smule, inden den hældes over kagen.
Blød marengs
- Pisk æggehviderne stive.
- Tilsæt sukkeret gradvist, og pisk til en blød marengs.
- Drys kagerne med sigtet flormelis inden servering.
- Pynt med skovsyre, og servér med blød marengs.