Citronkager, hvid chokolade, mandler og blød marengs

En helt genial kombination.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Citronkager, hvid chokolade, mandler og blød marengs

12 stk.

Vi bager små citronkager med hvid chokolade og mandler til dessert. Bages kagerne i portionsforme, bliver der 12 små kager af opskriften.

Det skal du bruge:

Citronkager

  • 200 g mandelmel
  • 100 g polenta
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g blødt smør
  • 125 g lyst rørsukker
  • 3 æg
  • Revet skal af 2 citroner
  • 75 g hvid chokolade
  • 25 g mandelflager

Citronglace

  • 2 spsk. flydende honning
  • Saft af 1 citron

Blød marengs

  • 2 æggehvider, evt.
  • pasteuriserede
  • 75 g sukker

  • Flormelis til drys

  • Skovsyre til pynt

Sådan gør du:

Citronkager

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Pensl 12 små forme, eller beklæd bunden af en form med bagepapir, og smør siderne.
  3. Rør mandelmel med polenta og bagepulver.
  4. Pisk smør med sukker, til det er blødt.
  5. Tilsæt æggene et ad gangen.
  6. Rør melet i dejen sammen med revet citronskal og hakket hvid chokolade.
  7. Fordel dejen i formene, og drys med mandelflager.
  8. Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 12 min., til de er gyldne.
  9. Bager du dejen i en stor form – fx en springform på ca. 24 cm i diam. – skal den bage i ca. 30 min.
  10. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
  11. Afkøl kagerne på en bagerist.

Citronglace

  1. Kom flydende honning og citronsaft i en lille gryde, og rør sammen, til honningen smelter.
  2. Lad glacen afkøle en smule, inden den hældes over kagen.

Blød marengs

  1. Pisk æggehviderne stive.
  2. Tilsæt sukkeret gradvist, og pisk til en blød marengs.
  3. Drys kagerne med sigtet flormelis inden servering.
  4. Pynt med skovsyre, og servér med blød marengs.