© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Dessert Citronkager, hvid chokolade, mandler og blød marengs En helt genial kombination. Af Lone Kjær — 02. april 2020 Små citronkager, hvid chokolade, mandler og blød marengs Vi bager små citronkager med hvid chokolade og mandler til dessert. Bages kagerne i portionsforme, bliver der 12 små kager af opskriften. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Citronkager 100 g mandelmel 50 g polenta ½ tsk. bagepulver 100 g blødt smør 62 g lyst rørsukker 1½ æg 1 citroner, revet skal 37 g hvid chokolade 12 g mandelflager Citronglace 1 spsk. flydende honning ½ citron, saften Blød marengs 1 æggehvider, evt. pasteuriserede 37 g sukker flormelis til drys skovsyre til pynt Sådan gør du Citronkager Tænd ovnen på 175°. Pensl 12 små forme, eller beklæd bunden af en form med bagepapir, og smør siderne. Rør mandelmel med polenta og bagepulver. Pisk smør med sukker, til det er blødt. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør melet i dejen sammen med revet citronskal og hakket hvid chokolade. Fordel dejen i formene, og drys med mandelflager. Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 12 min., til de er gyldne. Bager du dejen i en stor form – fx en springform på ca. 24 cm i diam. – skal den bage i ca. 30 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagerne på en bagerist. Citronglace Kom flydende honning og citronsaft i en lille gryde, og rør sammen, til honningen smelter. Lad glacen afkøle en smule, inden den hældes over kagen. Blød marengs Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist, og pisk til en blød marengs. Drys kagerne med sigtet flormelis inden servering. Pynt med skovsyre, og servér med blød marengs. Relateret Dessert Marengs med lemoncurd og hvid chokolade Dessert Havtornsirup med lakrids og hvid chokolade Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Julemad Opskrift på julens krydderkage med hvid chokolade Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Opskrift på Amarena kirsebærtrifli med kirsebærlikør og chokolade