Dessert Citronkager, hvid chokolade, mandler og blød marengs En helt genial kombination. Af Lone Kjær — 02. april 2020 © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Citronkager, hvid chokolade, mandler og blød marengs 12 stk. Vi bager små citronkager med hvid chokolade og mandler til dessert. Bages kagerne i portionsforme, bliver der 12 små kager af opskriften. Det skal du bruge: Citronkager 200 g mandelmel 100 g polenta 1 tsk. bagepulver 200 g blødt smør 125 g lyst rørsukker 3 æg Revet skal af 2 citroner 75 g hvid chokolade 25 g mandelflager Citronglace 2 spsk. flydende honning Saft af 1 citron Blød marengs 2 æggehvider, evt. pasteuriserede 75 g sukker Flormelis til drys Skovsyre til pynt Sådan gør du: Citronkager Tænd ovnen på 175°. Pensl 12 små forme, eller beklæd bunden af en form med bagepapir, og smør siderne. Rør mandelmel med polenta og bagepulver. Pisk smør med sukker, til det er blødt. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør melet i dejen sammen med revet citronskal og hakket hvid chokolade. Fordel dejen i formene, og drys med mandelflager. Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 12 min., til de er gyldne. Bager du dejen i en stor form – fx en springform på ca. 24 cm i diam. – skal den bage i ca. 30 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagerne på en bagerist. Citronglace Kom flydende honning og citronsaft i en lille gryde, og rør sammen, til honningen smelter. Lad glacen afkøle en smule, inden den hældes over kagen. Blød marengs Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist, og pisk til en blød marengs. Drys kagerne med sigtet flormelis inden servering. Pynt med skovsyre, og servér med blød marengs. Relateret Dessert Dansk video har gjort citronfromage til sommerens mest hypede dessert Opskrifter "Brosten" med hvid chokolade og pistacie Bagværk Kanelkage med hvid chokolade og brunet smørcreme Dessert Æblemazarin, hvid chokolade og glace Bagværk Her er opskriften på Årets Kage 2022 Nytår 26 nytårsdesserter, dine gæster vil elske