Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Citronkage med birkes

Saftig, sød og på samme tid frisk og syrlig med knasende små birkes. Servér kagen med en yoghurtcreme.

© Anders Schønnemann

Kage til 8 personer æg 4 stk., str. L lyst rørsukker 200 g mandelmel 150 g hvedemel 50 g bagepulver 1 tsk. citronsaft 1 dl olivenolie 2 dl citroner 2 stk. økologiske blå birkes 1⁄2 dl mandler/mandelflager til pynt yoghurt naturel 5 dl flormelis vaniljestang 1 stk. • Tænd ovnen på 180°. • Pisk æg og sukker hvidt og skummende. • Bland mandelmel med hvedemel og bagepulver, og rør det i æggemassen sammen med citronsaft og olivenolie. • Tilsæt reven citronskal og birkes. • Hæld dejen i en form på ca. 20 x 30 cm foret med bagepapir. • Drys mandelflager på toppen, og bag kagen i ca. 30 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. • Afkøl kagen. • Hæld yoghurt til afdrypning i en sigte med et klæde. Smag den drænede yoghurt til med flormelis og vaniljekorn. • Servér kagen med yoghurtcreme.

Relaterede Artikler