© Anders Schønnemann

Citronkage med birkes

Saftig, sød og på samme tid frisk og syrlig med knasende små birkes. Servér kagen med en yoghurtcreme.

Kage til 8 personer æg 4 stk., str. L lyst rørsukker 200 g mandelmel 150 g hvedemel 50 g bagepulver 1 tsk. citronsaft 1 dl olivenolie 2 dl citroner 2 stk. økologiske blå birkes 1⁄2 dl mandler/mandelflager til pynt yoghurt naturel 5 dl flormelis vaniljestang 1 stk. • Tænd ovnen på 180°. • Pisk æg og sukker hvidt og skummende. • Bland mandelmel med hvedemel og bagepulver, og rør det i æggemassen sammen med citronsaft og olivenolie. • Tilsæt reven citronskal og birkes. • Hæld dejen i en form på ca. 20 x 30 cm foret med bagepapir. • Drys mandelflager på toppen, og bag kagen i ca. 30 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. • Afkøl kagen. • Hæld yoghurt til afdrypning i en sigte med et klæde. Smag den drænede yoghurt til med flormelis og vaniljekorn. • Servér kagen med yoghurtcreme.