
Citronkage med birkes
Saftig, sød og på samme tid frisk og syrlig med knasende små birkes. Servér kagen med en yoghurtcreme.
AfLone Kjær
Kage til 8 personer
æg 4 stk., str. L
lyst rørsukker 200 g
mandelmel 150 g
hvedemel 50 g
bagepulver 1 tsk.
citronsaft 1 dl
olivenolie 2 dl
citroner 2 stk. økologiske
blå birkes 1⁄2 dl
mandler/mandelflager til pynt
yoghurt naturel 5 dl
flormelis
vaniljestang 1 stk.
• Tænd ovnen på 180°.
• Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
• Bland mandelmel med hvedemel og bagepulver, og rør det i æggemassen sammen med citronsaft og olivenolie.
• Tilsæt reven citronskal og birkes.
• Hæld dejen i en form på ca. 20 x 30 cm foret med bagepapir.
• Drys mandelflager på toppen, og bag kagen i ca. 30 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
• Afkøl kagen.
• Hæld yoghurt til afdrypning i en sigte med et klæde. Smag den drænede yoghurt til med flormelis og vaniljekorn.
• Servér kagen med yoghurtcreme.