© bobedre.dk

Citronkage

Med syltede citroner.

Syltede citroner vand 375 g
sukker 200 g
vanilje 1⁄2 stang
sorte peberkorn 2 stk. økologiske citroner 300 g

Skyl citronerne. Skær dem i kvarter, og fjern nænsomt så mange af kernerne som muligt.
Skold citronerne i tre hold kogende vand.
Flæk vaniljen, og skrab kornene ud med en skarp kniv.
Bring den afmålte mængde vand, sukker, vanilje og peberkorn i kog i en stor gryde.
Kom citronerne i, og lad dem småkoge i 11⁄2 time under låg.
Køl af, og lad citronerne modne i lagen i et døgn. Skær dem derefter i mindre stykker.

mel 175 g
smør 105 g
æg 6 stk. mellemstore
sukker 210 g
vanilje 1 stang
mørk rom 2 spsk.
flagesalt en anelse
syltet citron 125 g, skåret i tern

Forvarm ovnen til 200°. Klip et stykke bagepapir, så det passer til en aflang kageform (ca. 11⁄2 l). For formen med papiret, og stil den til side.
Sigt melet i en skål.
Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle af.
Pisk æg og sukker i en røreskål, indtil blandingen er hvid og skummende.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i.
Tilsæt rom og salt og derefter mel, og vend det ind i dejen med et piskeris.
Hæld dejen i den klargjorte form, og stil den på en bageplade midt i ovnen.
Bag først i 10 min., og fordel derefter den afmålte mængde syltede citrontern over kagen.
Bag kagen yderligere ca. 25 min., eller indtil den er gylden og hævet på overfladen.