Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Citronkage

Med syltede citroner.

© bobedre.dk

Syltede citroner vand 375 g
sukker 200 g
vanilje 1⁄2 stang
sorte peberkorn 2 stk. økologiske citroner 300 g

Skyl citronerne. Skær dem i kvarter, og fjern nænsomt så mange af kernerne som muligt.
Skold citronerne i tre hold kogende vand.
Flæk vaniljen, og skrab kornene ud med en skarp kniv.
Bring den afmålte mængde vand, sukker, vanilje og peberkorn i kog i en stor gryde.
Kom citronerne i, og lad dem småkoge i 11⁄2 time under låg.
Køl af, og lad citronerne modne i lagen i et døgn. Skær dem derefter i mindre stykker.

mel 175 g
smør 105 g
æg 6 stk. mellemstore
sukker 210 g
vanilje 1 stang
mørk rom 2 spsk.
flagesalt en anelse
syltet citron 125 g, skåret i tern

Forvarm ovnen til 200°. Klip et stykke bagepapir, så det passer til en aflang kageform (ca. 11⁄2 l). For formen med papiret, og stil den til side.
Sigt melet i en skål.
Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle af.
Pisk æg og sukker i en røreskål, indtil blandingen er hvid og skummende.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i.
Tilsæt rom og salt og derefter mel, og vend det ind i dejen med et piskeris.
Hæld dejen i den klargjorte form, og stil den på en bageplade midt i ovnen.
Bag først i 10 min., og fordel derefter den afmålte mængde syltede citrontern over kagen.
Bag kagen yderligere ca. 25 min., eller indtil den er gylden og hævet på overfladen.

Relaterede Artikler