
Citronkage
Med syltede citroner.
AfSyltede citroner vand 375 g
sukker 200 g
vanilje 1⁄2 stang
sorte peberkorn 2 stk. økologiske citroner 300 g
• Skyl citronerne. Skær dem i kvarter, og fjern nænsomt så mange af kernerne som muligt.
• Skold citronerne i tre hold kogende vand.
• Flæk vaniljen, og skrab kornene ud med en skarp kniv.
• Bring den afmålte mængde vand, sukker, vanilje og peberkorn i kog i en stor gryde.
• Kom citronerne i, og lad dem småkoge i 11⁄2 time under låg.
• Køl af, og lad citronerne modne i lagen i et døgn. Skær dem derefter i mindre stykker.
mel 175 g
smør 105 g
æg 6 stk. mellemstore
sukker 210 g
vanilje 1 stang
mørk rom 2 spsk.
flagesalt en anelse
syltet citron 125 g, skåret i tern
• Forvarm ovnen til 200°. Klip et stykke bagepapir, så det passer til en aflang kageform (ca. 11⁄2 l). For formen med papiret, og stil den til side.
• Sigt melet i en skål.
• Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle af.
• Pisk æg og sukker i en røreskål, indtil blandingen er hvid og skummende.
• Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i.
• Tilsæt rom og salt og derefter mel, og vend det ind i dejen med et piskeris.
• Hæld dejen i den klargjorte form, og stil den på en bageplade midt i ovnen.
• Bag først i 10 min., og fordel derefter den afmålte mængde syltede citrontern over kagen.
• Bag kagen yderligere ca. 25 min., eller indtil den er gylden og hævet på overfladen.