Dessert Citronfromage: Den klassiske opskrift Den lysegule, luftigt lette og syrligt søde fromage er vanedannende god. Af Anne au Chocolat — 15. februar 2019 © Anne au Chocolat Citronfromage: Den klassiske opskrift Til 6 personer Det skal du bruge: 4 stk. æggeblomme 100 g sukker 4 stk. husblas, blad 1 stk. citron, skal, økologisk 2 stk. citron, saft 3 dl piskefløde 4 stk. æggehvide Pynt 1 bakke brombær 1 dl hvid chokolade Sådan gør du: Pisk æggeblommer, sukker og reven citronskal godt sammen i en skål. Udblød husblas i koldt vand, 5 min. Vrid husblasen fri for vand, og smelt husblasen i en skål over vandbad. Hæld straks citronsaft i den lune husblas, og rør godt, så der ikke dannes klumper. Hæld blandingen af citronsaft og husblas over i æggeblommerne, og pisk imens. Stil æggemassen på køl, 5 min. Pisk æggehviderne stive i en skål, og pisk 2 dl af piskefløden til en let flødeskum i en anden skål. Vend flødeskummet forsigtigt i æggemassen, og vend derefter forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i. Fordel fromagen i 6 portionsskåle eller glas og stil dem på køl i mindst 2 timer. Pisk den resterende fløde til flødeskum inden servering. Pynt fromagerne med små flødeskumstoppe, brombær, hvide chokoladeperler samt lidt mere revet citronskal. Tip: Brug gerne en dejskraber, når du vender flødeskummet i æggemassen. Det er en nænsom måde at blande på. Relateret Opskrifter Fra klassiske kager til vovede retter: 20 skønne opskrifter med æbler Dessert Opskrift på hvid tiramisu med et syrligt twist Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Opskrift på letfrossen tiramisu med matcha-te Dessert Opskrift på bær-fool med hjemmelavet marengs Dessert Morten Heibergs opskrift på crème brûlée med et kaffe-twist