Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Citronfromage: Den klassiske opskrift

Den lysegule, luftigt lette og syrligt søde fromage er vanedannende god.

Citronfromage: Den klassiske opskrift

© Anne au Chocolat

Citronfromage: Den klassiske opskrift

Til 6 personer

Det skal du bruge:

  • 4 stk. æggeblomme
  • 100 g sukker
  • 4 stk. husblas, blad
  • 1 stk. citron, skal, økologisk
  • 2 stk. citron, saft
  • 3 dl piskefløde
  • 4 stk. æggehvide

Pynt

  • 1 bakke brombær
  • 1 dl hvid chokolade

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer, sukker og reven citronskal godt sammen i en skål.
  2. Udblød husblas i koldt vand, 5 min. Vrid husblasen fri for vand, og smelt husblasen i en skål over vandbad.
  3. Hæld straks citronsaft i den lune husblas, og rør godt, så der ikke dannes klumper.
  4. Hæld blandingen af citronsaft og husblas over i æggeblommerne, og pisk imens.
  5. Stil æggemassen på køl, 5 min.
  6. Pisk æggehviderne stive i en skål, og pisk 2 dl af piskefløden til en let flødeskum i en anden skål.
  7. Vend flødeskummet forsigtigt i æggemassen, og vend derefter forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.
  8. Fordel fromagen i 6 portionsskåle eller glas og stil dem på køl i mindst 2 timer.
  9. Pisk den resterende fløde til flødeskum inden servering.
  10. Pynt fromagerne med små flødeskumstoppe, brombær, hvide chokoladeperler samt lidt mere revet citronskal.

Tip: Brug gerne en dejskraber, når du vender flødeskummet i æggemassen. Det er en nænsom måde at blande på.