Citronfromage: Den klassiske opskrift
Den lysegule, luftigt lette og syrligt søde fromage er vanedannende god.
AfAnne au Chocolat
Citronfromage: Den klassiske opskrift
Til 6 personer
Det skal du bruge:
- 4 stk. æggeblomme
- 100 g sukker
- 4 stk. husblas, blad
- 1 stk. citron, skal, økologisk
- 2 stk. citron, saft
- 3 dl piskefløde
- 4 stk. æggehvide
Pynt
- 1 bakke brombær
- 1 dl hvid chokolade
Sådan gør du:
- Pisk æggeblommer, sukker og reven citronskal godt sammen i en skål.
- Udblød husblas i koldt vand, 5 min. Vrid husblasen fri for vand, og smelt husblasen i en skål over vandbad.
- Hæld straks citronsaft i den lune husblas, og rør godt, så der ikke dannes klumper.
- Hæld blandingen af citronsaft og husblas over i æggeblommerne, og pisk imens.
- Stil æggemassen på køl, 5 min.
- Pisk æggehviderne stive i en skål, og pisk 2 dl af piskefløden til en let flødeskum i en anden skål.
- Vend flødeskummet forsigtigt i æggemassen, og vend derefter forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.
- Fordel fromagen i 6 portionsskåle eller glas og stil dem på køl i mindst 2 timer.
- Pisk den resterende fløde til flødeskum inden servering.
- Pynt fromagerne med små flødeskumstoppe, brombær, hvide chokoladeperler samt lidt mere revet citronskal.
Tip: Brug gerne en dejskraber, når du vender flødeskummet i æggemassen. Det er en nænsom måde at blande på.