Citronfromage: Den klassiske opskrift

Den lysegule, luftigt lette og syrligt søde fromage er vanedannende god.

Citronfromage: Den klassiske opskrift
© Anne au Chocolat

Citronfromage: Den klassiske opskrift

Til 6 personer

Det skal du bruge:

  • 4 stk. æggeblomme
  • 100 g sukker
  • 4 stk. husblas, blad
  • 1 stk. citron, skal, økologisk
  • 2 stk. citron, saft
  • 3 dl piskefløde
  • 4 stk. æggehvide

Pynt

  • 1 bakke brombær
  • 1 dl hvid chokolade

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer, sukker og reven citronskal godt sammen i en skål.
  2. Udblød husblas i koldt vand, 5 min. Vrid husblasen fri for vand, og smelt husblasen i en skål over vandbad.
  3. Hæld straks citronsaft i den lune husblas, og rør godt, så der ikke dannes klumper.
  4. Hæld blandingen af citronsaft og husblas over i æggeblommerne, og pisk imens.
  5. Stil æggemassen på køl, 5 min.
  6. Pisk æggehviderne stive i en skål, og pisk 2 dl af piskefløden til en let flødeskum i en anden skål.
  7. Vend flødeskummet forsigtigt i æggemassen, og vend derefter forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.
  8. Fordel fromagen i 6 portionsskåle eller glas og stil dem på køl i mindst 2 timer.
  9. Pisk den resterende fløde til flødeskum inden servering.
  10. Pynt fromagerne med små flødeskumstoppe, brombær, hvide chokoladeperler samt lidt mere revet citronskal.

Tip: Brug gerne en dejskraber, når du vender flødeskummet i æggemassen. Det er en nænsom måde at blande på.