Citron-iskage, der får tænderne til at løbe i vand

Få opskriften på en citron-islagkage, som let kan blive gæsternes nye favorit.

Citron-islagkage med vanilje

Kagefad fra K.H. Würtz, grøn tallerken fra Lyngby Porcelæn.

© Stine Christiansen

Citron-iskage

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stykker

Kage

  • 33 g smør
  • 33 g sukker
  • 33 g marcipan
  • ½ æg
  • 20 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ lille citron (saft og revet citronskal)
  • 25 g lemoncurd
  • ¼ dl limencello

Is

  • 1 æggeblommer
  • 29 g sukker
  • ¼ lille citron (saft og revet citronskal)
  • ¼ l piskefløde
  • ⅓ spsk. limoncello (kan udelades)
  • 33 g lemoncurd
  • ¼ citron
  • sukker

Sådan gør du

  1. Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet.
  1. Pisk æggene i et ad gangen og rør ca. 1-2 min. for hvert æg.
  1. Sigt mel og bagepulver i dejen. Tilsæt citron og rør det sammen.
  1. Kom dejen i en smurt bradepande, ca. 20 x 30 cm, og bag kagen ca. 35 min. ved 160°.
  1. Så længe der sidder dej på pinden/gaflen, når man prikker i kagen, er den ikke færdig.
  1. Rør lemoncurd og limoncello sammen.
  1. Prik den varme kage med en gaffel, og hæld blandingen henover, så det kan trække ned i kagen.
  1. Sæt den i fryseren, mens iscremen laves.
  1. Pisk æggeblommer, sukker og citron sammen.
  1. Varm fløden op til kogepunktet og pisk det lidt ad gangen i æggesnapsen.
  1. Kom det hele tilbage i gryden, og rør konstant, til cremen begynder at tykne.
  1. Rør limoncello og lemoncurd i cremen og køl den helt af.
  1. Frys iscremen i en ismaskine til konsistensen er som softice og smør den ud på kagen. Sæt kagen tilbage i fryseren indtil servering.
  1. Skær citronen i tynde skiver og drys dem med sukker. Karamellisér dem med en gasbrænder.
  1. Skær isen i skiver og læg de karamelliserede citroner ovenpå.
  1. Servér straks.