Dessert Citron-iskage, der får tænderne til at løbe i vand Få opskriften på en citron-islagkage, som let kan blive gæsternes nye favorit. Af Gitte Heidi Rasmussen — 13. juli 2022 Kagefad fra K.H. Würtz, grøn tallerken fra Lyngby Porcelæn. © Stine Christiansen Citron-iskage Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 stykker + Kage 33 g smør 33 g sukker 33 g marcipan ½ æg 20 g hvedemel ¼ tsk. bagepulver ¼ lille citron (saft og revet citronskal) 25 g lemoncurd ¼ dl limencello Is 1 æggeblommer 29 g sukker ¼ lille citron (saft og revet citronskal) ¼ l piskefløde ⅓ spsk. limoncello (kan udelades) 33 g lemoncurd ¼ citron sukker Sådan gør du Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen og rør ca. 1-2 min. for hvert æg. Sigt mel og bagepulver i dejen. Tilsæt citron og rør det sammen. Kom dejen i en smurt bradepande, ca. 20 x 30 cm, og bag kagen ca. 35 min. ved 160°. Så længe der sidder dej på pinden/gaflen, når man prikker i kagen, er den ikke færdig. Rør lemoncurd og limoncello sammen. Prik den varme kage med en gaffel, og hæld blandingen henover, så det kan trække ned i kagen. Sæt den i fryseren, mens iscremen laves. Pisk æggeblommer, sukker og citron sammen. Varm fløden op til kogepunktet og pisk det lidt ad gangen i æggesnapsen. Kom det hele tilbage i gryden, og rør konstant, til cremen begynder at tykne. Rør limoncello og lemoncurd i cremen og køl den helt af. Frys iscremen i en ismaskine til konsistensen er som softice og smør den ud på kagen. Sæt kagen tilbage i fryseren indtil servering. Skær citronen i tynde skiver og drys dem med sukker. Karamellisér dem med en gasbrænder. Skær isen i skiver og læg de karamelliserede citroner ovenpå. Servér straks. Relateret Bagværk Maltscones med lemoncurd og cream Forret Bagt selleri med beurre blanc og sort trøffel Bagværk Ingefærsmåkager dyppet i mørk chokolade Forret Ricottacreme med karamelliserede løg Hovedret Karamelliseret løgtærte med gedeost Hovedret Marineret lammemørbrad med sauce piment og spinat