Dessert Opskrift: Citron-iskage, der får tænderne til at løbe i vand Få opskriften på en citron-islagkage, som let kan blive gæsternes nye favorit. Af Gitte Heidi Rasmussen — 13. juli 2022 © Stine Christiansen Opskrift på citron-iskage Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 stykker + Kage 33 g smør 33 g sukker 33 g marcipan ½ æg 20 g hvedemel ¼ tsk. bagepulver ¼ lille citron (saft og revet citronskal) 25 g lemoncurd ¼ dl limencello Is 1 æggeblommer 29 g sukker ¼ lille citron (saft og revet citronskal) ¼ l piskefløde ⅓ spsk. limoncello (kan udelades) 33 g lemoncurd ¼ citron sukker Sådan gør du Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen og rør ca. 1-2 min. for hvert æg. Sigt mel og bagepulver i dejen. Tilsæt citron og rør det sammen. Kom dejen i en smurt bradepande, ca. 20 x 30 cm, og bag kagen ca. 35 min. ved 160°. Så længe der sidder dej på pinden/gaflen, når man prikker i kagen, er den ikke færdig. Rør lemoncurd og limoncello sammen. Prik den varme kage med en gaffel, og hæld blandingen henover, så det kan trække ned i kagen. Sæt den i fryseren, mens iscremen laves. Pisk æggeblommer, sukker og citron sammen. Varm fløden op til kogepunktet og pisk det lidt ad gangen i æggesnapsen. Kom det hele tilbage i gryden, og rør konstant, til cremen begynder at tykne. Rør limoncello og lemoncurd i cremen og køl den helt af. Frys iscremen i en ismaskine til konsistensen er som softice og smør den ud på kagen. Sæt kagen tilbage i fryseren indtil servering. Skær citronen i tynde skiver og drys dem med sukker. Karamellisér dem med en gasbrænder. Skær isen i skiver og læg de karamelliserede citroner ovenpå. Servér straks. Relateret Julemad Opskrift på engelsk julekage med sauce af romkaramel Dessert Opskrift på hvid tiramisu med et syrligt twist Julemad Opskrift på Gateau au chocolat med appelsin og granatæble Dessert Morten Heibergs opskrift på crème brûlée med et kaffe-twist Dessert Opskrift på æble-cupcakes Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas