Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokoladesauce

God opskrift på lækker chokoladesauce til is eller kage.

© Frederikke Heiberg

mørk chokolade 250 g, kakaoindhold 70%
sødmælk 3 dl
glukosesirup 75 g

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Varm mælk og glukosesirup op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld derefter lidt efter lidt den varme mælk over chokoladen, og rør med en gummidejskraber med små, runde bevægelser, til chokoladen er opløst i mælken. Tilsæt resten af mælken, og rør, til blandingen er ensartet.

Servér chokoladesaucen ved ca. 40° til fx is eller kager. Den kan opbevares i en tætsluttende beholder i køleskab og eventuelt lunes i en mikrobølgeovn.

Relaterede Artikler