En fantastisk kombination af chokoladekage toppet med florlet chokolademousse.
Af
Lone Kjær
— 13. november 2014
Chokolademoussekage
Chokolade er altid lækkert, men kan godt være en smule tungt. I denne udgave kombineres den fyldige kage med en let og lækker mousse, der får fint selskab af en saltet mascarponecreme.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Chokolade
60
g
mandelmel
135
g
flormelis
37
g
hvedemel
12
g
kakaopulver
¼
tsk.
bagepulver
62
g
smør
2½
stk.
æggehvider
⅓
dl
espresso
Chokolademousse
100
g
mørk chokolade med saltflager
100
g
flødechokolade
2½
dl
piskefløde
Saltet mascarponecreme
125
g
mascarpone
½
spsk.
flormelis
½
dl
piskefløde
havsalt
Sådan gør du
Kom mandelmel, flormelis, hvedemel, kakao og bagepulver i en skål, og bland det sammen.
Smelt smørret, og afkøl.
Rør æggehvider, smør og espresso i melblandingen, indtil den har en ensartet konsistens.
Fór en kageform på ca. 22 cm diam. med bagepapir, og bag ved 160º i 25-30 min.
Afkøl kagen, og løsn den forsigtigt med en skarp kniv.
Skær eventuelt toppen af kagen til, så den er lige.
Hak de to slags chokolade, og kom i en skål.
Smelt chokoladen over vandbad, og lad den afkøle noget.
Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt den afkølede, men stadig flydende chokolade i, så det danner en lind mousse.
Fjern bagepapiret fra kageformen, og fór den i stedet med husholdningsfilm.
Læg kagen tilbage i formen, og top med chokolademousse.
Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
Rør mascarpone med flormelis og piskefløde, og smag til med havsalt.
Ved servering skæres kagen ud i passende stykker og serveres sammen med mascarponecreme.