Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokolademoussekage - helt let og silkeblød

En fantastisk kombination af chokoladekage toppet med florlet chokolademousse.

© Anders Schønnemann

Chokolade er altid lækkert, men kan godt være en smule tungt. I denne udgave kombineres den fyldige kage med en let og lækker mousse, der får fint selskab af en saltet mascarponecreme.

4 personer

Mandelmel 120 g
Flormelis 270 g
Hvedemel 75 g
Kakaopulver 25 g
Bagepulver 1/2 tsk.
Smør 125 g
Æggehvider 5 stk.
Espresso 3/4 dl

Chokoademousse

Mørk chokolade med saltflager 200 g - jo bedre chokolade du vælger, des bedre bliver smagen
Flødechokolade 200 g
Piskefløde 5 dl

Saltet mascarponecreme

Mascarpone 250 g
Flormelis 1-2 spsk.
Piskefløde 1 dl
Havsalt

Fremgangsmåde

  • Kom mandelmel, flormelis, hvedemel, kakao og bagepulver i en skål, og bland det sammen.
  • Smelt smørret, og afkøl.
  • Rør æggehvider, smør og espresso i melblandingen, indtil den har en ensartet konsistens.
  • Fór en kageform på ca. 22 cm diam. med bagepapir, og bag ved 160º i 25-30 min.
  • Afkøl kagen, og løsn den forsigtigt med en skarp kniv.
  • Skær eventuelt toppen af kagen til, så den er lige.
  • Hak de to slags chokolade, og kom i en skål.
  • Smelt chokoladen over vandbad, og lad den afkøle noget.
  • Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt den afkølede, men stadig flydende chokolade i, så det danner en lind mousse.
  • Fjern bagepapiret fra kageformen, og fór den i stedet med husholdningsfilm.
  • Læg kagen tilbage i formen, og top med chokolademousse.
  • Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Rør mascarpone med flormelis og piskefløde, og smag til med havsalt.
  • Ved servering skæres kagen ud i passende stykker og serveres sammen med mascarponecreme.

Relaterede Artikler