© Anders Schønnemann

Cheesecake med kirsebær og mascarponecreme

De fine små cheesecakes er en perfekt afslutning på en god middag og nemme at lave. I stedet for kirsebær kan du bruge brombær eller andre efterårsbær.

Opskrift på cheesecakes med kirsebær og mascarponecreme

I oktober er kirsebærrene modne, røde og søde. Vi sætter dem sammen med en lille ostekage med mascarpone-creme. Tallerkenerne Venus er af keramiker Christian Bruun. Bestik fra Gense. Bordet og de farvede træplanker fra Dinesen, som egentlig er til gulvet, fås i flere længder og farver.

4-6 stk.

KIKSEBUND

  • smør 65 g
  • Digestive-kiks 100 g
  • saltede mandler 25 g
  • smør og sukker til formen, ca. 20 g sukker

MASCARPONECREME

  • mascarpone 250 g
  • piskefløde 1⁄2 dl
  • flormelis 1-2 spsk.
  • vaniljestang 1 stang
  • flagesalt en smule

PYNT

  • kirsebær ca. 20 stk.
  • flormelis til drys

Forme 4-6 stk. med løs bund

  • Tænd ovnen på 175°.
  • Smelt smørret. kom kiks og mandler i en blender, og knus dem. rør sammen med smørret.
  • Pensl 4-6 små forme med smør, og drys med lidt sukker.
  • Kom kikseblandingen i bunden af formene, og pres den godt sammen. Lad bunden gå ca. 1 cm op ad kanten.
  • Bag bundene i ca. 10 min., og afkøl.
  • Løsn forsigtigt kagerne fra formen.
  • Rør mascarpone med fløde, flormelis og vaniljekorn.
  • Top cremen skødeløst på kagerne. Pynt med kirsebær, og drys med et tyndt lag sigtet flormelis.