
Cheesecake med kirsebær og mascarponecreme
De fine små cheesecakes er en perfekt afslutning på en god middag og nemme at lave. I stedet for kirsebær kan du bruge brombær eller andre efterårsbær.
AfLone Kjær
Opskrift på cheesecakes med kirsebær og mascarponecreme
I oktober er kirsebærrene modne, røde og søde. Vi sætter dem sammen med en lille ostekage med mascarpone-creme. Tallerkenerne Venus er af keramiker Christian Bruun. Bestik fra Gense. Bordet og de farvede træplanker fra Dinesen, som egentlig er til gulvet, fås i flere længder og farver.
4-6 stk.
KIKSEBUND
- smør 65 g
- Digestive-kiks 100 g
- saltede mandler 25 g
- smør og sukker til formen, ca. 20 g sukker
MASCARPONECREME
- mascarpone 250 g
- piskefløde 1⁄2 dl
- flormelis 1-2 spsk.
- vaniljestang 1 stang
- flagesalt en smule
PYNT
- kirsebær ca. 20 stk.
- flormelis til drys
Forme 4-6 stk. med løs bund
- Tænd ovnen på 175°.
- Smelt smørret. kom kiks og mandler i en blender, og knus dem. rør sammen med smørret.
- Pensl 4-6 små forme med smør, og drys med lidt sukker.
- Kom kikseblandingen i bunden af formene, og pres den godt sammen. Lad bunden gå ca. 1 cm op ad kanten.
- Bag bundene i ca. 10 min., og afkøl.
- Løsn forsigtigt kagerne fra formen.
- Rør mascarpone med fløde, flormelis og vaniljekorn.
- Top cremen skødeløst på kagerne. Pynt med kirsebær, og drys med et tyndt lag sigtet flormelis.