Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cheesecake med kirsebær og mascarponecreme

De fine små cheesecakes er en perfekt afslutning på en god middag og nemme at lave. I stedet for kirsebær kan du bruge brombær eller andre efterårsbær.

© Anders Schønnemann

Opskrift på cheesecakes med kirsebær og mascarponecreme

I oktober er kirsebærrene modne, røde og søde. Vi sætter dem sammen med en lille ostekage med mascarpone-creme. Tallerkenerne Venus er af keramiker Christian Bruun. Bestik fra Gense. Bordet og de farvede træplanker fra Dinesen, som egentlig er til gulvet, fås i flere længder og farver.

4-6 stk.

KIKSEBUND

  • smør 65 g
  • Digestive-kiks 100 g
  • saltede mandler 25 g
  • smør og sukker til formen, ca. 20 g sukker

MASCARPONECREME

  • mascarpone 250 g
  • piskefløde 1⁄2 dl
  • flormelis 1-2 spsk.
  • vaniljestang 1 stang
  • flagesalt en smule

PYNT

  • kirsebær ca. 20 stk.
  • flormelis til drys

Forme 4-6 stk. med løs bund

  • Tænd ovnen på 175°.
  • Smelt smørret. kom kiks og mandler i en blender, og knus dem. rør sammen med smørret.
  • Pensl 4-6 små forme med smør, og drys med lidt sukker.
  • Kom kikseblandingen i bunden af formene, og pres den godt sammen. Lad bunden gå ca. 1 cm op ad kanten.
  • Bag bundene i ca. 10 min., og afkøl.
  • Løsn forsigtigt kagerne fra formen.
  • Rør mascarpone med fløde, flormelis og vaniljekorn.
  • Top cremen skødeløst på kagerne. Pynt med kirsebær, og drys med et tyndt lag sigtet flormelis.

Relaterede Artikler