Blue cheese-tærter med brombær

Små tærter med blåskimmelost, nødder og brombær er både en sød og salt afslutning på en dejlig sommeraften.

Blue-Cheese-tærter
© tia borgsmidt
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 små tærter

Mørdej

  • 37 g hvedemel
  • 6¼ g flormelis
  • 25 g koldt smør
  • ¼ tsk. flagesalt
  • ¼ æggeblomme
  • Smør til formene

Blue cheese-fyld

  • ½ dl cremefraiche, 38%
  • ½ æg
  • 25 g blåskimmelost
  • 12 g valnødder
  • 25 g brombær
  • ¼ håndfuld skovsyre

Sådan gør du:

Mørdej

  1. Kom mel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri.
  1. Tilsæt flagesalt, og saml dejen med æggeblommen.
  1. Læg mørdejen i køleskabet i ca. 1 time.
  1. Rul mørdejen ud, så den passer i størrelsen til 8-10 små forme.
  1. Smør formene, og fordel dejen heri.
  1. Prik dejen med en gaffel, og fyld med bagepapir og tærtekugler.
  1. Bag tærtebundene ved 200° i ca. 10 min.

Blue cheese-fyld

  1. Pisk cremefraiche med æg og smuldret blåskimmelost.
  1. Fordel massen på de forbagte bunde sammen med hakkede valnødder og brombær.
  1. Bag tærterne færdige i ovnen i ca. 15 min., til æggemassen har sat sig.
  1. Afkøl tærterne.

Servering:

  1. Pynt tærterne med skovsyre ved servering.