Blåbærkage med mandler

En dejlig, saftig kage, som er god at tage med på udflugt.

© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Blåbærkage med mandler

1 kage, ca. 10 skiver

Denne saftige kage er genial at have med på tur. Tag den med i formen, eller pak den fint i madpapir, så der er kage to go til alle. Kagen rækker til mange, men selvfølgelig afhængigt af sult og sød tand.

Det skal du bruge:

  • 200 g blåbær
  • 150 g lyst rørsukker
  • 150 g smør
  • 2 æg
  • 50 g mandelmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. flagesalt
  • 1-2 spsk. mandelflager

Sådan gør du:

  1. Kom blåbærrene i en skål, og drys 50 g sukker over. Rør rundt.
  2. Smelt smørret. Pisk resten af sukkeret og æg luftigt med en elpisker.
  3. Bland de tørre ingredienser sammen med salt, og vend i dejen skiftevis med smeltede smør. Fold til sidst forsigtigt blåbær i dejen, men kun skødesløst.
  4. Beklæd en lille rugbrødsform med bagepapir, og hæld dejen i formen.
  5. Drys med mandelflager, og bag kagen ved 180° varmluft i ca. 40 min., til den er gylden på toppen.
  6. Afkøl kagen, før den skæres i skiver.