Denne saftige kage er genial at have med på tur. Tag den med i formen, eller pak den fint i madpapir, så der er kage to go til alle. Kagen rækker til mange, men selvfølgelig afhængigt af sult og sød tand.
Det skal du bruge:
200 g blåbær
150 g lyst rørsukker
150 g smør
2 æg
50 g mandelmel
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. flagesalt
1-2 spsk. mandelflager
Sådan gør du:
Kom blåbærrene i en skål, og drys 50 g sukker over. Rør rundt.
Smelt smørret. Pisk resten af sukkeret og æg luftigt med en elpisker.
Bland de tørre ingredienser sammen med salt, og vend i dejen skiftevis med smeltede smør. Fold til sidst forsigtigt blåbær i dejen, men kun skødesløst.
Beklæd en lille rugbrødsform med bagepapir, og hæld dejen i formen.
Drys med mandelflager, og bag kagen ved 180° varmluft i ca. 40 min., til den er gylden på toppen.