Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Blåbærkage med mandler

En dejlig, saftig kage, som er god at tage med på udflugt.

© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Blåbærkage med mandler

1 kage, ca. 10 skiver

Denne saftige kage er genial at have med på tur. Tag den med i formen, eller pak den fint i madpapir, så der er kage to go til alle. Kagen rækker til mange, men selvfølgelig afhængigt af sult og sød tand.

Det skal du bruge:

  • 200 g blåbær
  • 150 g lyst rørsukker
  • 150 g smør
  • 2 æg
  • 50 g mandelmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. flagesalt
  • 1-2 spsk. mandelflager

Sådan gør du:

  1. Kom blåbærrene i en skål, og drys 50 g sukker over. Rør rundt.
  2. Smelt smørret. Pisk resten af sukkeret og æg luftigt med en elpisker.
  3. Bland de tørre ingredienser sammen med salt, og vend i dejen skiftevis med smeltede smør. Fold til sidst forsigtigt blåbær i dejen, men kun skødesløst.
  4. Beklæd en lille rugbrødsform med bagepapir, og hæld dejen i formen.
  5. Drys med mandelflager, og bag kagen ved 180° varmluft i ca. 40 min., til den er gylden på toppen.
  6. Afkøl kagen, før den skæres i skiver.