
Blåbærkage med mandler
En dejlig, saftig kage, som er god at tage med på udflugt.
AfLone Kjær
Blåbærkage med mandler
1 kage, ca. 10 skiver
Denne saftige kage er genial at have med på tur. Tag den med i formen, eller pak den fint i madpapir, så der er kage to go til alle. Kagen rækker til mange, men selvfølgelig afhængigt af sult og sød tand.
Det skal du bruge:
- 200 g blåbær
- 150 g lyst rørsukker
- 150 g smør
- 2 æg
- 50 g mandelmel
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. flagesalt
- 1-2 spsk. mandelflager
Sådan gør du:
- Kom blåbærrene i en skål, og drys 50 g sukker over. Rør rundt.
- Smelt smørret. Pisk resten af sukkeret og æg luftigt med en elpisker.
- Bland de tørre ingredienser sammen med salt, og vend i dejen skiftevis med smeltede smør. Fold til sidst forsigtigt blåbær i dejen, men kun skødesløst.
- Beklæd en lille rugbrødsform med bagepapir, og hæld dejen i formen.
- Drys med mandelflager, og bag kagen ved 180° varmluft i ca. 40 min., til den er gylden på toppen.
- Afkøl kagen, før den skæres i skiver.