Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Blåbæris med karamel og knas

Uforskammet lækker dessert, der byder på saltkaramel, råsyltede blåbær, crumble og blåbæris. Syrlig, sød, sprød og blød. Stifteren bag Magasinet Lækkerier, Mika Wulff, er solgt - og spiser snildt hele portionen selv…

Mængde: 4 personer

Ingredienser

Saltkaramel:

150 g sukker
75 ml piskefløde
1/3 tsk salt

Råsyltede blåbær:
30 g blåbær
15 g sukker

Crumble:

15 g havregryn
30 g hvedemel
30 g brun farin
30 g smør
ca. 2 spsk frysetørrede blåbær

Blåbæris:

230 g blåbær
150 g sukker
100 ml piskefløde
100 ml minimælk
1 tsk frisk citronsaft

TIP: Brug gerne fronsne blåbær, de har ofte mere smag end de friske som kan købes uden for sæson

Pynt:

Rød syre

Fremgangsmåde

Saltkaramel:

Varm fløde op i en gryde. Smelt sukker til gylden karamel i en anden gryde, og hæld den varme fløde ned i karamellen i en tynd stråle, mens du rører. Tilsæt salt. Hæld karamellen på glas, og sæt den på køl indtil brug.

Råsyltede blåbær:

Kom blåbær og sukker i en skål, og rør godt rundt, så nogle af bærrene moses lidt. Lad bærrene stå og trække, til sukkeret er opløst.

Crumble:

Bland havregryn, mel og brun farin sammen i en skål, og smuldr smørret i med fingrene. Fordel crumblen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den sprød i ca. 10 min ved 175 grader. Lad den køle helt af, og bland den med knuste, frysetørrede blåbær.

Blåbæris:

Giv blåbær og sukker et hurtigt opkog i en gryde, og hæld det over i en skål. Tilsæt fløde og mælk, og blend massen. Smag til med citronsaft. Køl massen ned, og kør den på ismaskine.

Anretning

Anret 1 spsk saltkaramel på midten af tallerkenen. Fordel 1 tsk råsyltede blåbær og 2 spsk crumble ovenpå. Top med en scoop blåbæris, og pynt med rød syre. Server!

TIP: Vil du forenkle desserten, så erstat den hjemmelavede blåbæris med en god købeis.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!

Håndplukket til dig