
Blåbæris med karamel og knas
Uforskammet lækker dessert, der byder på saltkaramel, råsyltede blåbær, crumble og blåbæris. Syrlig, sød, sprød og blød. Stifteren bag Magasinet Lækkerier, Mika Wulff, er solgt - og spiser snildt hele portionen selv…
AfMængde: 4 personer
Ingredienser
Saltkaramel:
150 g sukker
75 ml piskefløde
1/3 tsk salt
Råsyltede blåbær:
30 g blåbær
15 g sukker
Crumble:
15 g havregryn
30 g hvedemel
30 g brun farin
30 g smør
ca. 2 spsk frysetørrede blåbær
Blåbæris:
230 g blåbær
150 g sukker
100 ml piskefløde
100 ml minimælk
1 tsk frisk citronsaft
TIP: Brug gerne fronsne blåbær, de har ofte mere smag end de friske som kan købes uden for sæson
Pynt:
Rød syre
Fremgangsmåde
Saltkaramel:
Varm fløde op i en gryde. Smelt sukker til gylden karamel i en anden gryde, og hæld den varme fløde ned i karamellen i en tynd stråle, mens du rører. Tilsæt salt. Hæld karamellen på glas, og sæt den på køl indtil brug.
Råsyltede blåbær:
Kom blåbær og sukker i en skål, og rør godt rundt, så nogle af bærrene moses lidt. Lad bærrene stå og trække, til sukkeret er opløst.
Crumble:
Bland havregryn, mel og brun farin sammen i en skål, og smuldr smørret i med fingrene. Fordel crumblen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den sprød i ca. 10 min ved 175 grader. Lad den køle helt af, og bland den med knuste, frysetørrede blåbær.
Blåbæris:
Giv blåbær og sukker et hurtigt opkog i en gryde, og hæld det over i en skål. Tilsæt fløde og mælk, og blend massen. Smag til med citronsaft. Køl massen ned, og kør den på ismaskine.
Anretning
Anret 1 spsk saltkaramel på midten af tallerkenen. Fordel 1 tsk råsyltede blåbær og 2 spsk crumble ovenpå. Top med en scoop blåbæris, og pynt med rød syre. Server!
TIP: Vil du forenkle desserten, så erstat den hjemmelavede blåbæris med en god købeis.
Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.