Dessert Bagt pæretærte med marcipan-fløde-creme Med denne opskrift får du den lækreste dessert. Af Gitte Heidi Rasmussen — 03. december 2020 © Stine Christiansen Bagt pæretærte med marcipan-fløde-creme 8-10 stykker Det skal du bruge: 175 g hvedemel 50 g flormelis 1 knsp. fint salt 125 g smør 1 æggeblomme 3 fastepærer 150 g sukker 1 liter vand 1⁄2 citron 100 g smør 75 g rørsukker 1 stang vanilje 300 g marcipan 1 dl piskefløde 3 æg 1⁄2 dl hvedemel Pynt: Flormelis og kanel Sådan gør du: Tænd ovnen, og sæt temperaturen på 200°. Bland mel, flormelis og salt, og smuldr smørret i. Saml dejen hurtigt med æggeblomme. Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet, og rul den ud, så den passer til tærteformen, ca. 24 cm i diameter. Skræl og halvér pærerne, og fjern kernehuset. Bring vand, sukker og citron i kog. Kom pærerne i, og kog 8 min., til de er en anelse møre. Rør smør, sukker, vanilje-korn, marcipan og fløde blødt. Pisk æggene i, og rør sigtet hvedemel i. Hæld mandelcremen i tærten, og læg dernæst pærerne i med skærefladen opad. Bag tærten ved 200° nederst i ovnen i ca. 30 min. Servér tærten kold med et let drys flormelis blandet med lidt kanel. Relateret Dessert Tærte med blodappelsin og marengs Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Marengs med lemoncurd og hvid chokolade Dessert Hvid chokolademousse med lime og passionsfrugt Dessert Chokolademoussekage med knasende kiksebund