Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Bagt pæretærte med marcipan-fløde-creme

Med denne opskrift får du den lækreste dessert.

© Stine Christiansen - Den bagte pæretærte får sin dybe smag af en creme af marcipan og fløde.

Bagt pæretærte med marcipan-fløde-creme

8-10 stykker

Det skal du bruge:

  • 175 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knsp. fint salt
  • 125 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 3 fastepærer
  • 150 g sukker
  • 1 liter vand
  • 1⁄2 citron
  • 100 g smør
  • 75 g rørsukker
  • 1 stang vanilje
  • 300 g marcipan
  • 1 dl piskefløde
  • 3 æg
  • 1⁄2 dl hvedemel

Pynt: Flormelis og kanel

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen, og sæt temperaturen på 200°.
  2. Bland mel, flormelis og salt, og smuldr smørret i. Saml dejen hurtigt med æggeblomme.
  3. Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet, og rul den ud, så den passer til tærteformen, ca. 24 cm i diameter.
  4. Skræl og halvér pærerne, og fjern kernehuset.
  5. Bring vand, sukker og citron i kog. Kom pærerne i, og kog 8 min., til de er en anelse møre.
  6. Rør smør, sukker, vanilje-korn, marcipan og fløde blødt.
  7. Pisk æggene i, og rør sigtet hvedemel i.
  8. Hæld mandelcremen i tærten, og læg dernæst pærerne i med skærefladen opad.
  9. Bag tærten ved 200° nederst i ovnen i ca. 30 min.
  10. Servér tærten kold med et let drys flormelis blandet med lidt kanel.

Relaterede Artikler