Bagt pæretærte med marcipan-fløde-creme

Med denne opskrift får du den lækreste dessert.

Pæretærte
© Stine Christiansen

Bagt pæretærte med marcipan-fløde-creme

8-10 stykker

Det skal du bruge:

  • 175 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knsp. fint salt
  • 125 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 3 fastepærer
  • 150 g sukker
  • 1 liter vand
  • 1⁄2 citron
  • 100 g smør
  • 75 g rørsukker
  • 1 stang vanilje
  • 300 g marcipan
  • 1 dl piskefløde
  • 3 æg
  • 1⁄2 dl hvedemel

Pynt: Flormelis og kanel

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen, og sæt temperaturen på 200°.
  2. Bland mel, flormelis og salt, og smuldr smørret i. Saml dejen hurtigt med æggeblomme.
  3. Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet, og rul den ud, så den passer til tærteformen, ca. 24 cm i diameter.
  4. Skræl og halvér pærerne, og fjern kernehuset.
  5. Bring vand, sukker og citron i kog. Kom pærerne i, og kog 8 min., til de er en anelse møre.
  6. Rør smør, sukker, vanilje-korn, marcipan og fløde blødt.
  7. Pisk æggene i, og rør sigtet hvedemel i.
  8. Hæld mandelcremen i tærten, og læg dernæst pærerne i med skærefladen opad.
  9. Bag tærten ved 200° nederst i ovnen i ca. 30 min.
  10. Servér tærten kold med et let drys flormelis blandet med lidt kanel.