
Bagt pæretærte med marcipan-fløde-creme
Med denne opskrift får du den lækreste dessert.
AfGitte Heidi Rasmussen
Bagt pæretærte med marcipan-fløde-creme
8-10 stykker
Det skal du bruge:
- 175 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knsp. fint salt
- 125 g smør
- 1 æggeblomme
- 3 fastepærer
- 150 g sukker
- 1 liter vand
- 1⁄2 citron
- 100 g smør
- 75 g rørsukker
- 1 stang vanilje
- 300 g marcipan
- 1 dl piskefløde
- 3 æg
- 1⁄2 dl hvedemel
Pynt: Flormelis og kanel
Sådan gør du:
- Tænd ovnen, og sæt temperaturen på 200°.
- Bland mel, flormelis og salt, og smuldr smørret i. Saml dejen hurtigt med æggeblomme.
- Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet, og rul den ud, så den passer til tærteformen, ca. 24 cm i diameter.
- Skræl og halvér pærerne, og fjern kernehuset.
- Bring vand, sukker og citron i kog. Kom pærerne i, og kog 8 min., til de er en anelse møre.
- Rør smør, sukker, vanilje-korn, marcipan og fløde blødt.
- Pisk æggene i, og rør sigtet hvedemel i.
- Hæld mandelcremen i tærten, og læg dernæst pærerne i med skærefladen opad.
- Bag tærten ved 200° nederst i ovnen i ca. 30 min.
- Servér tærten kold med et let drys flormelis blandet med lidt kanel.