appelsinfromage
© Styling: Lone Klær, Foto: Tia Borgsmidt

Appelsinfromage med nødde-gremolata

Brug sæsonens saftige appelsiner til en silkeblød fromage, og nyd den som afslutning på en skøn middag toppet med nødde-gremolata og knust marengs.

Appelsinfromage med nødde-gremolata

Appelsinfromage er en forfriskende og delikat dessert, der toppes med knasende nødde-gremolata. Den er nem at lave og en perfekt dessert til gæstemiddagen, da appelsinfromagen forberedes dagen før.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Appelsinfromage

  • blade husblas
  • ½ vaniljestang, korn
  • 62 g sukker
  • 2 æggeblommer, ca. 80 g
  • 1 appelsiner
  • ½ dl appelsinsaft
  • 1 æggehvider, ca. 120 g
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

Appelsinfromage

  1. Udblød husblas i koldt vand i 10 min.
  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  1. Pisk æggeblommer med vaniljesukker og halvdelen af sukkeret.
  1. Skyl appelsinerne, og riv skallen fint i æggesnapsen.
  1. Halvér appelsinerne, og pres saften ud – du skal bruge 1 dl.
  1. Lun saften i en lille gryde.
  1. Vrid husblas fri og vand, og smelt i den lune appelsinsaft.
  1. Hæld det i en forsigtig stråle i æggesnapsen, mens der piskes.
  1. Kom æggehviderne i en anden skål, og pisk skummende.
  1. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk æggehviderne stive.
  1. Kom fløden i en tredje skål, og pisk til skum.
  1. Vend først flødeskum og dernæst æggehvider med æggesnapsen.
  1. Fordel fromagen i glas eller i en stor skål, og stil på køl, indtil den har sat sig, gerne til næste dag.

Nødde-gremolata

  1. Riv skallen af appelsinen, og vend med hakkede mandler og sukker.
  1. Knus marengs.

Servering

  1. Tag fromagen ud af køleskabet, 1 times tid før den skal serveres.
  1. Top med nødde-gremolata og knust marengs.