Aperol cheesecake

Vi har forvandlet den populære Aperol Spritz til en cremet cheesecake med en lækker og farverig gelé.

Aperol cheesecake på bord © Helle Helle Kjems

Aperol cheesecake

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bund

  • 75 g digestive kiks
  • 27 g smør

Fyld

  • 100 g flødeost naturel
  • 37 g mascarpone (kan erstattes med 150g flødeost)
  • ½ dl piskefløde
  • 37 g flormelis
  • ½ usprøjtede appelsiner

Aperol-gelé

  • ¼ dl Aperol
  • ½ dl prosecco
  • ½ spsk. sukker
  • ¼ dl dansk vand
  • 2 blade husblas

Forslag til pynt

  • Små marengstoppe / kyskager
  • Appelsinskiver
  • Revet appelsinskal

Sådan gør du:

Bund

  1. Smør en springform (20-24 cm i diameter).
  1. Knus kiksene i en frysepose eller i en foodprocessor.
  1. Smelt smørret ved smag varme, rør sammen med de knuste kiks.
  1. Fordel kiksemassen i formen - gør overfladen så lige som muligt.
  1. Sæt i fryseren.

Fyld

  1. Riv skallen af appelsinerne (gem én af dem til geléen).
  1. Rør mascarpone, flødeost, appelsinskal og flormelis sammen til en luftig creme.
  1. Pisk fløden til skum.
  1. Rør ostecreme og flødeskum sammen.
  1. Massen fyldes i formen på kagebunden. Her skal overfladen også gøres så lige som muligt.
  1. Sæt kagen i fryseren natten over.

Aperol-gelé

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand (i ca. 10 minutter).
  1. Bland Aperol, prosecco, sukker, danskvand og saften fra den ene appelsin, du gemte fra fyldet.
  1. Varm 1 dl af Aperol-blandingen i en gryde.
  1. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme blanding til den er helt opløst.
  1. Tilsæt resten af Aperol-blandingen og tag gryden af varmen.
  1. Lad blandingen køle i 5-10 minutter.
  1. Hæld den forsigtigt i formen over den stivnede ostecreme.
  1. Sæt kagen på køl til gelén er stivnet, mindst 2 timer.
  1. Befri kagen fra formen og pynt den.
  1. Velbekomme!
© Helle Helle Kjems