Aperol cheesecake
Vi har forvandlet den populære Aperol Spritz til en cremet cheesecake med en lækker og farverig gelé.
Af — 01. april 2020Aperol cheesecake
Til ca. 8 personer
Det skal du bruge:
Bund
- 300 g digestive kiks
- 110 g smør
Fyld
- 400 g flødeost naturel
- 150 g mascarpone (kan erstattes med 150g flødeost)
- 2 dl piskefløde
- 150 g flormelis
- 2 usprøjtede appelsiner
Aperol-gelé
- 1 dl Aperol
- 2½ dl prosecco
- 2 spsk. sukker
- ½ dl dansk vand
- 8 blade husblas
Forslag til pynt
- Små marengstoppe / kyskager
- Appelsinskiver
- Revet appelsinskal
Sådan gør du:
Bund
- Smør en springform (20-24 cm i diameter).
- Knus kiksene i en frysepose eller i en foodprocessor.
- Smelt smørret ved smag varme, rør sammen med de knuste kiks.
- Fordel kiksemassen i formen - gør overfladen så lige som muligt.
- Sæt i fryseren.
Fyld
- Riv skallen af appelsinerne (gem én af dem til geléen).
- Rør mascarpone, flødeost, appelsinskal og flormelis sammen til en luftig creme.
- Pisk fløden til skum.
- Rør ostecreme og flødeskum sammen.
- Massen fyldes i formen på kagebunden. Her skal overfladen også gøres så lige som muligt.
- Sæt kagen i fryseren natten over.
Aperol-gelé
- Læg husblas i blød i en skål med koldt vand (i ca. 10 minutter).
- Bland Aperol, prosecco, sukker, danskvand og saften fra den ene appelsin, du gemte fra fyldet.
- Varm 1 dl af Aperol-blandingen i en gryde.
- Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme blanding til den er helt opløst.
- Tilsæt resten af Aperol-blandingen og tag gryden af varmen.
- Lad blandingen køle i 5-10 minutter.
- Hæld den forsigtigt i formen over den stivnede ostecreme.
- Sæt kagen på køl til gelén er stivnet, mindst 2 timer.
- Befri kagen fra formen og pynt den.
- Velbekomme!