Dessert Æblegrød med sprødt mandellåg Nyd desserten lun og spis den med en kugle vaniljeis eller letpisket flødeskum. Af Anne au Chocolat — 20. februar 2019 © Anne au Chocolat Æblegrød med sprødt mandellåg Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Æblegrød 250 g æble 20 g sukker 1 spsk. vand ¼ tsk. vaniljestang Mandellåg 50 g mandler 37 g smør 37 g sukker ½ stk. æg Sådan gør du Æblegrød Sæt ovnen på 200° varmluft. Kom æblerne i en gryde og kog dem med sukker og vand til en lækker æblegrød. Rør undervejs. Hæld æblegrøden i et lille ovnfast fad. Mandellåg Blend 75g mandler fint. Rør de fintblendede mandler godt sammen med smør og sukker. Tilsæt derefter ægget og rør det sammen til en homogen masse. Fordel mandelmassen på æblegrøden i små skefulde og smør den derefter godt ud, så hele æblegrøden er godt dækket. Drys med de grofthakkede mandler. Bag den ca. 20 min., til mandellåget er helt sprødt. Relateret Dessert Koldskål med stikkelsbær og blomsterdrys Dessert 10 uimodståelige sommerdesserter med jordbær Dessert Blåbærkage med mandler Dessert Smagen af dansk sommer: 7 opskrifter med koldskål Dessert 'Den store bagedyst'-finalist deler sin opskrift på hjemmelavede fedtebrød Dessert Chokoladebar med karamel og cremefraiche