Æblegrød med sprødt mandellåg

Nyd desserten lun og spis den med en kugle vaniljeis eller letpisket flødeskum.

Æblegrød med sprødt mandellåg
© Anne au Chocolat

Æblegrød med sprødt mandellåg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Æblegrød

  • 250 g æble
  • 20 g sukker
  • 1 spsk. vand
  • ¼ tsk. vaniljestang

Mandellåg

  • 50 g mandler
  • 37 g smør
  • 37 g sukker
  • ½ stk. æg

Sådan gør du

Æblegrød

  1. Sæt ovnen på 200° varmluft.
  1. Kom æblerne i en gryde og kog dem med sukker og vand til en lækker æblegrød. Rør undervejs.
  1. Hæld æblegrøden i et lille ovnfast fad.

Mandellåg

  1. Blend 75g mandler fint. Rør de fintblendede mandler godt sammen med smør og sukker.
  1. Tilsæt derefter ægget og rør det sammen til en homogen masse.
  1. Fordel mandelmassen på æblegrøden i små skefulde og smør den derefter godt ud, så hele æblegrøden er godt dækket.
  1. Drys med de grofthakkede mandler.
  1. Bag den ca. 20 min., til mandellåget er helt sprødt.