Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Æbledessert i glas

Efterår betyder at de danske æbler er klar til at blive plukket - brug dem fx til en lækker æbledessert ...

© bobedre.dk

Til 8 personer

Crumble
mel 55 g
mandelmel 55 g
sukker 55 g
stødt nellike ¼ tsk.
vanilje 1 stang
smør 55 g blødt

• Kom mel, mandelmel, sukker og nellike i en skål. Flæk vanilje-stangen på langs. Skrab kornene ud (gem vaniljestangen), og kom dem i skålen.
• Tilsæt smør, og saml dejen til en løs dej af store krummer.
• Stil i køleskabet i 1 time.• Forvarm ovnen til 170°, beklæd en bageplade med bagepapir, og bred dejkrummerne ud på pladen.
• Bag i ca. 15 min., eller indtil de er gyldne.
• Afkøl på en rist.

Æblekompot
æbler 800 g (renset vægt)
sukker 150 g
vand ½ dl
vaniljestænger de to halve og skrabede fra crumbleopskriften.

• Skræl og halvér æblerne, fjern kernehuse, og del i mindre stykker.
• Kom i en gryde, tilsæt sukker, vand og de skrabede vaniljestæn-ger. Læg låg på, og lad æblerne blive til kompot over svag varme.
• Hæld kompotten i en skål, og afkøl helt. Opbevar den på køl.

Rosencreme
piskefløde 2,5 dl
æggeblommer 40 g (ca. 2 stk.)
sukker 60 g
flødeost 200 g naturel
flormelis 2 spsk.
rosenvand 1 spsk.

Pynt:
æble 1 stk.
formelis en smule

• Pisk fløden til blødt skum. Dæk skålen til, og stil den i køleskab til senere brug.
• Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Sæt skålen over et varmt vandbad, og rør med et piskeris, indtil blandingen er 85°.
• Fjern skålen fra varmen, og pisk, indtil blandingen er helt afkølet.
• Kom flødeost og flormelis i en skål, og rør det glat og ensartet.
• Tilsæt rosenvand og de afkølede æggeblommer.
• Tag skålen med flødeskummet, og vend det rundt én gang med et piskeris i det tilfælde, at der skulle være tynd fløde i bunden.
• Vend flødeskummet i med en gummidejskraber. Hæld evt. cremen i en engangssprøjtepose. Luk den til, og læg på køl.
• Fordel æblekompotten i 8 glas.
• Tag posen med creme, klip et hul, og ’luk’ glassene med creme.
• Fyld op med crumble. Pynt evt. med et blad verbena eller mynte.
• Skær papirstynde skiver af æble, med skræl på, drys lidt flormelis over, og tør dem på et stykke bagepapir i ovnen ved 120° i 30-40 min., indtil de er gyldne og sprøde.

Relaterede Artikler