© iStock

De 7 ultimative dogmer fra en guacamole-mester

Når du har læst dette, vil du aldrig mere mislykkes med guacamolen. Vi har allieret os med en avocado-mester.

Tricks fra en guacamole-Jedi

Kokken Rick Martinez fra Bonappetit er Jedi indenfor noget så vigtigt som tilberedningen af guacamole. For selvom det er en enkelt ret, er der mange meninger om succeskriterierne, og ofte går noget galt.
Her er Martinez' 7 guaca-dogmer:

1. Brug altid modne avocadoer

Man kan ikke altid skaffe moden en avocado fra det ene øjeblik til det andet, og en guacamole kræver blødt, modent avocadokød. De fleste butikker sælger halvmodne avocadoer, så lidt planlægning er nødvendigt. Køb avocadoerne et par dage i forvejen og lad dem modne på køkkenbordet. Du kan vurdere graden af modenhed ved at trykke på skallen – kødet skal slippe let, men ikke føles helt smattet.
I øvrigt nytter det ikke noget at mikse umodne og modne avocadoer – de umodne stykker vil bare plaske rundt i det bløde.

2. Køb Hass-avocadoer

Hass-avocadoen kan kendes på det mørke, nubrede og næsten sorte skind, hvorimod dens fætter, Fuerte, er grønnere. Hass er guacamole-avocadoen over dem alle, for dens kød er blødere og mere cremet. Fuerte er bedre til salat.

3. Skær de mørke pletter væk

Ingen plads til dovneri her. De mørke pletter på avocadokødet skal skæres væk, inden du mikser guacamolen. Ikke fordi pletterne er tegn på forrådnelse eller lignende, men den grimme, kedelige farve vil smitte af på resten af blandingen og gøre det hele brunligt.

4. Undgå food processoren

Lad være med at bøvle med blender eller food processor, en god guacamole skal mikses med håndkraft. Det er ikke alle, som elsker guacamole med klumper, men den skal heller ikke have konsistens som babymos.

5. Hold dig ikke tilbage med salt

Der skal bruges mere salt til guacamole, end du tror. En teskefuld til tre avocadoer cirka. Vent et par minutter, inden du smager til, for ingredienserne skal lige bruge tid til at smelte sammen.

6. Brug altid lime

Du må ikke droppe limesaften i guacamolen – syrligheden er nødvendig for den rigtige smag, og saften vil samtidig sørge for at holde blandingens grønne farve frisk.

7. Lad være med at mikse 'fremmede' ingredienser i

Vi er konservative her. Der skal ikke eksperimenteres med en ægte guacamole, især ikke med den største synd, ærter! Eller færdigkøbt smagstilsætning i brevform, som er absolut forbudt. Det eneste 'fremmedelement', som kan accepteres, er tomater, der giver syre og giver en god friskhed.