Vælg den rette pizzasauce til din pizza
Skal bunden være crispy og tynd eller luftig og svampet? Foretrækker du almindelig ovn eller pizzaovn? Er du mest til grøntsager eller kød som topping? Og er du for eller imod ananas?
Vi har alle forskellige ønsker, når det kommer til den perfekte pizza, og hver præference kræver forskellige ingredienser. Én pizza-sauce passer ikke til alle pizzaer; der er nemlig forskel på, hvilken type dej du bruger, og hvilken ovn du bager pizzaen i. Høje temperaturer, som du opnår i en pizzaovn, kræver masser af saftig tomatjuice. Bager du derimod din pizza i almindelig ovn, har du brug for en tykkere sauce, så bunden ikke bliver blød.
Det samme gælder for al madlavning. Nogle opskrifter behøver lange tilberedningstider, mens andre knap skal lunes, og ved visse opskrifter går man efter en silkeblød tekstur, mens det i andre er lækkert med stykker af saftig tomat. Med Muttis fire klassikere kan du, takket være deres forskelligheder i smag, tekstur og tilberedningstid, altid finde den rette tomatsauce til din ret – også når du laver pizza.
LÆS OGSÅ: Sådan bygger du verdens nemmeste pizzaovn.
Her får du Muttis guide til den perfekte pizzasauce til din hjemmelavede pizza:
Mutti Passata: Sød, cremet og lidt tykkere tomatsauce – perfekt til en tynd og sprød bund bagt i almindelig ovn.
Mutti Polpa: Finthakkede tomater, der giver god smag til en svampet bund med fyldig kant, når du bager din pizza i en almindelig ovn.
Mutti Pelati: Mos tomaterne med hænderne, og få en juicy sauce – velegnet til den tynde og luftige bund, når du bager din pizza i en pizzaovn. De høje temperaturer kræver ekstra saftig tomatjuice for at pizzaen bliver helt perfekt.
Mutti tredobbelt koncentreret tomatpuré: Intens tomatsmag – perfekt til saucer eller dip til pizzaen. Vores tip: Brug det som dip til de sprøde pizzakanter.