Opskrift på Campari gravad laks
© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Opskrift på Campari gravad laks

Laks er for evigt en sikker vinder, og denne smagfulde udgave med Campari, vodka og passionsfrugt går du ikke galt i byen med. Velbekomme!

Campari gravad laks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 166 g laksefilet
  • 100 g salt
  • 41 g sukker
  • ¼ tsk. peberkorn
  • økologisk citron, revet skal
  • lille bundt dild
  • ¼ dl Campari
  • 1⅓ tsk. vodka
  • rødløg, fint snittet
  • ½ passionsfrugter
  • bakke karse, gerne krydderkarse

Sådan gør du:

  1. Fjern benene i fileten med en pincet.
  1. Bland salt, sukker, peberkorn, citronskal, dild, campari og vodka.
  1. Kom halvdelen af blandingen i et lille fad på størrelse med laksen og læg den med skindsiden ned af. Dæk overfladen af laksen med resten af blandingen.
  1. Pak fadet ind i plastfilm og læg noget tungt oven på, så laksen lægges under pres. Sæt den i køleskabet og lad den trække mindst 24 timer.
  1. Tag laksen op, skrab lagen af og dup den tør.
  1. Skær fileten i pæne tynde skiver.
  1. Halvér rødløget og skær i meget tynde skiver. Skrab indholdet ud af passionsfrugten. Top med tynde løgskiver, passionsfrugt og krydderkarse.
  • At rimme vil sige at gnide fisken med en blanding af salt, sukker og krydderier og på den måde tilberede den. Det er vigtigt, at fisken er superfrisk, og at fileten har en god tykkelse.
  • Krydderkarse kaldes også shiso cress.