Sprød svampetoast
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Toast med ricottacreme, svampe og æg

De her morgenmadstoast er fuldstændig uimodståelige og kan laves relativt hurtigt.

Grøn morgenmadstoast

Det er enkelt, velsmagende, mættende og bare virkelig godt.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Toast

  • ½ baguette – vælg gerne fuldkorn
  • 12 g smør til stegning

Ricottacreme

  • 50 g ricotta
  • 1 spsk. cremefraiche, 18 %
  • flagesalt og peber

Svampe

  • 250 g svampe, fx shiitake eller østers- eller kejserhatte
  • ½ spsk. olivenolie
  • flagesalt og peber

Topping

  • 1 æg
  • ½ bundt basilikum
  • chiliflager

Sådan gør du

Toast

  1. Halvér baguetten, og skær den igennem igen, så du har 4 stykker.
  1. Rist brødet sprødt på begge sider i smør på en pande.
  1. Alternativt kan du spare på smørret og bruge en toaster i stedet.

Ricottacreme

  1. Rør ricotta med cremefraiche, og smag til med flagesalt og peber.

Svampe

  1. Børst svampene rene, skær det nederste af stokken, og halvér de store svampe.
  1. Steg svampene sprøde ved god varme i lidt olie på en pande.
  1. Krydr med flagesalt og peber.

Topping

  1. Kog æggene smilende, ca. 8 min., og pil dem.

Servering

  1. Smør brødene med ricottacreme, og top med stegte svampe, halverede smilende æg og basilikum.
  1. Krydr med flagesalt og peber, og drys med lidt chiliflager.