morgenmadssalat pocheret æg surdejscroutoner
© Anders Schønnemann

Morgenmadssalat med pocheret æg og surdejscroutoner

Få en god start på dagen med denne lækre opskrift.

Morgenmadssalat

Så er der lækker morgenmad til weekenden eller bare, når tiden er god. Sprøde salater vendt med sennepsvinaigrette, valnødder, sprøde brødcroutoner og pocheret æg.

Det skal du bruge:

Brødcroutoner

  • 2 skiver daggammelt hvedebrød
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • Flagesalt

Morgenmadssalat

  • 1 hjertesalat
  • 1 bakke blandede salater
  • 1 rødløg
  • 50 g valnødder
  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. grovkornet sennep
  • 1 tsk. flydende honning
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 potte/ 1 bundt brøndkarse
  • 4 æg
morgenmadssalat pocheret æg surdejscroutoner
© Anders Schønnemann

Sådan gør du:

Brødcroutoner

  • Skær brødet i tern, og vend med olien. Fordel brødet på en bageplade, og krydr med salt. Rist brødet sprødt i ovnen ved 200° i ca. 10 min.

Morgenmadssalat

  • Skyl salaterne, og slyng dem tørre. Snit hjertesalat. Skær løget i tynde både. Hak nødderne.
  • Rør eddike med sennep, honning og olie til en vinaigrette, og vend med salater og brøndkarse. Anret salaterne på tallerkener sammen med løg og valnødder.
  • Sæt en stor gryde over med vand. Slå et æg ad gangen ned i en kop. Lav en hvirvel i vandet med et piskeris. Kom ægget i, og lad det simre i 3-4 minutter afhængig af størrelsen. Tag ægget op med en hulske, og afdryp på et stykke køkkenrulle. Gentag med de øvrige æg.
  • Anret æggene i salaterne, og drys med brødcroutoner.