Morgenmadsluksus: Avocado med pocheret æg

Ristet, sprødt brød toppet med avocado og et flydende, pocheret æg. Mums!

Avocado med pocheret æg bliver drysset med sesamfrø og krydderurter.

© Stine Christiansen

Avocado med pocheret æg, ristede frø og kerner

6 personer

Det skal du bruge:

  • 6 skiver brød
  • 6 friske æg, str. M/L
  • 3 modne avocadoer
  • Saften fra 1 lime
  • Salt og friskkværnet peber 1 tsk. sort sesam
  • 2 tsk. hvid sesam
  • 1 spsk. ristede græskarkerner
  • Skovsyre, bronzefennikel og tallerkensmækker

Sådan gør du:

  1. Rist brødene.
  2. Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt ca. 1 spsk. eddike pr. liter vand.
  3. Slå æggene ud i en kop, et ad gangen.
  4. Pisk kraftigt i vandet, og hæld straks, men forsigtigt æggene ud i vandet, 2-3 stk. ad gangen.
  5. Lad æggene koge i ca. 3 min. ved svag varme, tag dem op, og dyp dem et kort øjeblik i koldt vand.
  6. Halvér avocadoerne, fjern stenene, og pil skallen af.
  7. Skær dem i skiver, dryp med limesaft, og anret en halv avocado taglagt på hver brødskive.
  8. Læg æggene ovenpå, krydr med salt og peber, og drys med sesam og græskarkerner.
  9. Pynt med masser af friske krydderurter, og servér straks.