Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lækkert morgenmadsbrød med æg

Det perfekte brød til morgenbordet til brunch. Vær opmærksom på, at dejen skal hæve koldt natten over.

© Anders Schønnemann

1 stort brød

##
INGREDIENSER:

5 dl vand
5g gær
1⁄2 dl olivenolie
15 g flagesalt
200 g fuldkornsdurummel
400 g italiensk hvedemel tipo 00
200 g spinat
70 g parmaskinke
3-4 æg
lidt olivenolie
flagesalt

SÅDAN GØR DU:

• Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, fuldkornsdurummel og hvedemel, og ælt dejen rigtig godt sammen. Dejen skal være ydende. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

• Læg bagepapir i en ildfast form ca. 25 x 30 cm. Vælt dejen over i formen.Tryk den forsigtig ud, så godt du nu kan, så den passer i størrelsen til formen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca.1 time.

• Tænd ovnen på 225 °.

• Rens spinat godt. Damp den mør i det vand, som hænger ved, og afdryp den godt.

• Lav små fordybninger i dejen med fingrene. Fordel spinat og skinke i dejen og dryp lidt olivenolie på overfladen. Drys med flagesalt, og bag brødet i ca. 20 min.

• Tag hurtigt brødet ud af ovnen, lav 3-4 fordybninger i dejen, og slå æggene ud heri. Bag brødet i yderligere ca. 10 min., til det er gyldent, og æggene bagte.

• Lad brødet afkøle lidt i formen.