© Anders Schønnemann

Lækkert morgenmadsbrød med æg

Det perfekte brød til morgenbordet til brunch. Vær opmærksom på, at dejen skal hæve koldt natten over.

1 stort brød

##
INGREDIENSER:

5 dl vand
5g gær
1⁄2 dl olivenolie
15 g flagesalt
200 g fuldkornsdurummel
400 g italiensk hvedemel tipo 00
200 g spinat
70 g parmaskinke
3-4 æg
lidt olivenolie
flagesalt

SÅDAN GØR DU:

• Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, fuldkornsdurummel og hvedemel, og ælt dejen rigtig godt sammen. Dejen skal være ydende. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

• Læg bagepapir i en ildfast form ca. 25 x 30 cm. Vælt dejen over i formen.Tryk den forsigtig ud, så godt du nu kan, så den passer i størrelsen til formen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca.1 time.

• Tænd ovnen på 225 °.

• Rens spinat godt. Damp den mør i det vand, som hænger ved, og afdryp den godt.

• Lav små fordybninger i dejen med fingrene. Fordel spinat og skinke i dejen og dryp lidt olivenolie på overfladen. Drys med flagesalt, og bag brødet i ca. 20 min.

• Tag hurtigt brødet ud af ovnen, lav 3-4 fordybninger i dejen, og slå æggene ud heri. Bag brødet i yderligere ca. 10 min., til det er gyldent, og æggene bagte.

• Lad brødet afkøle lidt i formen.