
Hjemmelavet chokoladesmør med havsalt
Forkæl dig selv med lækkert chokoladesmør til weekendbrunchen - det smager helt fantastisk, og havsaltet giver det perfekte twist.
AfLone Kjær
Opskrift på hjemmelavet chokoladesmør med havsalt
2 små glas
Et glas med hjemmelavet chokoladesmør er en fantastisk værtindegave. Vi nyder chokoladesmør på brødet i weekenden, eller som topping på nybagte vafler.
Det skal du bruge:
- mandler 50 g
- smuttede hasselnødder 50 g afskallede
- chokolade 150 g mørk
- fløde 2 1⁄2 dl
- smør 50 g
- saltet havsalt 1-2 tsk.
Sådan gør du:
- Blend mandler og hasselnødder til en nøddemel.
- Hak chokoladen, og kom den i en skål.
- Kom fløden i en gryde, og kog op. Rør fløden i chokoladen under omrøring. Rør godt, til chokoladen smelter. Tilsæt smør skåret i mindre stykker, og lad det smelte i chokoladeblandingen. Vend til sidst nøddemelet i, og rør, til chokoladesmørret er ensartet.
- Smag til med havsalt, og hæld på glas. Luk glassene til, og opbevar på køl.