© Anders Schønnemann

Hjemmelavet chokoladesmør med havsalt

Forkæl dig selv med lækkert chokoladesmør til weekendbrunchen - det smager helt fantastisk, og havsaltet giver det perfekte twist.

Opskrift på hjemmelavet chokoladesmør med havsalt

2 små glas

Et glas med hjemmelavet chokoladesmør er en fantastisk værtindegave. Vi nyder chokoladesmør på brødet i weekenden, eller som topping på nybagte vafler.

Det skal du bruge:

  • mandler 50 g
  • smuttede hasselnødder 50 g afskallede
  • chokolade 150 g mørk
  • fløde 2 1⁄2 dl
  • smør 50 g
  • saltet havsalt 1-2 tsk.

Sådan gør du:

  1. Blend mandler og hasselnødder til en nøddemel.
  2. Hak chokoladen, og kom den i en skål.
  3. Kom fløden i en gryde, og kog op. Rør fløden i chokoladen under omrøring. Rør godt, til chokoladen smelter. Tilsæt smør skåret i mindre stykker, og lad det smelte i chokoladeblandingen. Vend til sidst nøddemelet i, og rør, til chokoladesmørret er ensartet.
  4. Smag til med havsalt, og hæld på glas. Luk glassene til, og opbevar på køl.
© Anders Schønnemann