Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjemmelavet chokoladesmør med havsalt

Forkæl dig selv med lækkert chokoladesmør til weekendbrunchen - det smager helt fantastisk, og havsaltet giver det perfekte twist.

© Anders Schønnemann

Opskrift på hjemmelavet chokoladesmør med havsalt

2 små glas

Et glas med hjemmelavet chokoladesmør er en fantastisk værtindegave. Vi nyder chokoladesmør på brødet i weekenden, eller som topping på nybagte vafler.

Det skal du bruge:

  • mandler 50 g
  • smuttede hasselnødder 50 g afskallede
  • chokolade 150 g mørk
  • fløde 2 1⁄2 dl
  • smør 50 g
  • saltet havsalt 1-2 tsk.

Sådan gør du:

  1. Blend mandler og hasselnødder til en nøddemel.
  2. Hak chokoladen, og kom den i en skål.
  3. Kom fløden i en gryde, og kog op. Rør fløden i chokoladen under omrøring. Rør godt, til chokoladen smelter. Tilsæt smør skåret i mindre stykker, og lad det smelte i chokoladeblandingen. Vend til sidst nøddemelet i, og rør, til chokoladesmørret er ensartet.
  4. Smag til med havsalt, og hæld på glas. Luk glassene til, og opbevar på køl.

© Anders Schønnemann