Hindbærmarmelade med et twist af rabarber og ingefær

Se her, hvordan du nemt kan lave en god marmelade med rabarber, smagfulde hindbær og et lille strejf ingefær.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Hindbærmarmelade med et twist af rabarber og ingefær

Spis marmeladen på dine nybagte surdejsboller, eller kom en lille skefuld i din havregrød.

Et lag med denne marmelade på vores lækre, hjemmebagte surdejsboller kan ikke gå galt!

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 glas

  • ½ kg rabarberstilke
  • 250 g hindbær
  • 375 g lyst rørsukker
  • ½ spsk. friskrevet ingefær

Sådan gør du

  1. Rens rabarberne, og skær dem i små stykker på ca. 1 cm.
  1. Skyl hindbærrene, og kom dem i en gryde sammen med rabarberne.
  1. Drys sukkeret over, og tilsæt ingefær.
  1. Kog frugten ved svag varme i ca. 10 min.
  1. Skum af, og smag evt. marmeladen til med lidt mere sukker.
  1. Fordel marmeladen på glas.

TIP: Marmeladen er ikke tilsat konserveringsmiddel, så den skal opbevares på køl. Er der mere marmelade, end I kan spise inden for overskuelig tid, så lav halv portion, eller giv et glas væk til din bedste ven.