Hindbærmarmelade med et twist af rabarber og ingefær

Se her, hvordan du nemt kan lave en god marmelade med rabarber, smagfulde hindbær og et lille strejf ingefær.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Hindbærmarmelade med et twist af rabarber og ingefær

4 glas

Spis marmeladen på dine nybagte surdejsboller, eller kom en lille skefuld i din havregrød.

Et lag med denne marmelade på vores lækre, hjemmebagte surdejsboller kan ikke gå galt!

Det skal du bruge:

  • 1 kg rabarberstilke
  • 500 g hindbær
  • 750 g lyst rørsukker
  • 1 spsk. friskrevet ingefær

Sådan gør du:

  1. Rens rabarberne, og skær dem i små stykker på ca. 1 cm.
  2. Skyl hindbærrene, og kom dem i en gryde sammen med rabarberne.
  3. Drys sukkeret over, og tilsæt ingefær.
  4. Kog frugten ved svag varme i ca. 10 min.
  5. Skum af, og smag evt. marmeladen til med lidt mere sukker.
  6. Fordel marmeladen på glas.

TIP: Marmeladen er ikke tilsat konserveringsmiddel, så den skal opbevares på køl. Er der mere marmelade, end I kan spise inden for overskuelig tid, så lav halv portion, eller giv et glas væk til din bedste ven.