Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hindbærmarmelade med et twist af rabarber og ingefær

Se her, hvordan du nemt kan lave en god marmelade med rabarber, smagfulde hindbær og et lille strejf ingefær.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Hindbærmarmelade med et twist af rabarber og ingefær

4 glas

Spis marmeladen på dine nybagte surdejsboller, eller kom en lille skefuld i din havregrød.

Et lag med denne marmelade på vores lækre, hjemmebagte surdejsboller kan ikke gå galt!

Det skal du bruge:

  • 1 kg rabarberstilke
  • 500 g hindbær
  • 750 g lyst rørsukker
  • 1 spsk. friskrevet ingefær

Sådan gør du:

  1. Rens rabarberne, og skær dem i små stykker på ca. 1 cm.
  2. Skyl hindbærrene, og kom dem i en gryde sammen med rabarberne.
  3. Drys sukkeret over, og tilsæt ingefær.
  4. Kog frugten ved svag varme i ca. 10 min.
  5. Skum af, og smag evt. marmeladen til med lidt mere sukker.
  6. Fordel marmeladen på glas.

TIP: Marmeladen er ikke tilsat konserveringsmiddel, så den skal opbevares på køl. Er der mere marmelade, end I kan spise inden for overskuelig tid, så lav halv portion, eller giv et glas væk til din bedste ven.

Relaterede Artikler