Gammeldags øllebrød i nye klæder

En lille skål hjemmelavet øllebrød smager af barndomsminder og er luksus på sengekanten en søndag morgen.

Gammeldags øllebrød i nye klæder. Sengetøj i egyptisk bomuldssatin fra Turiform, egetræsbakke fra Designer Zoo, porcelænstallerkener, Blå, fra Bodum, keramikskåle fra H&M Home, keramikkop fra Unika:K, ske privateje, hørserviet fra Norrgavel.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Øllebrød med flødeskum og bær

4 personer

En lille skål hjemmelavet øllebrød smager af barndomsminder og er luksus på sengekanten en søndag morgen. Servér øllebrøden lun med lidt flødeskum og bær.

Det skal du bruge:

Øllebrød

  • 300 g rugbrød
  • 4 dl vand
  • 1 kanelstang
  • 2 dl hvidtøl
  • 75 g brun farin

Topping

  • 2 dl piskefløde
  • 200 g sommerbær, fx jordbær, hindbær og blåbær

Sådan gør du:

  1. Skær rugbrødet i små tern. Kom brødet i en gryde med vand og kanelstang, og lad det stå natten over.
  2. Kog rugbrødsblandingen op, tilsæt hvidtøl og brun farin, og lad grøden koge ved svag varme i 5-10 min. under omrøring.
  3. Pisk fløden til let skum.
  4. Anret øllebrøden i små skåle eller glas. Top med flødeskum, og servér med sommerbær.