© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Gammeldags øllebrød i nye klæder

En lille skål hjemmelavet øllebrød smager af barndomsminder og er luksus på sengekanten en søndag morgen.

Øllebrød med flødeskum og bær

En lille skål hjemmelavet øllebrød smager af barndomsminder og er luksus på sengekanten en søndag morgen. Servér øllebrøden lun med lidt flødeskum og bær.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Øllebrød

  • 150 g rugbrød
  • 2 dl vand
  • ½ kanelstang
  • 1 dl hvidtøl
  • 37 g brun farin

Topping

  • 1 dl piskefløde
  • 100 g sommerbær, fx jordbær, hindbær og blåbær

Sådan gør du

  1. Skær rugbrødet i små tern. Kom brødet i en gryde med vand og kanelstang, og lad det stå natten over.
  1. Kog rugbrødsblandingen op, tilsæt hvidtøl og brun farin, og lad grøden koge ved svag varme i 5-10 min. under omrøring.
  1. Pisk fløden til let skum.
  1. Anret øllebrøden i små skåle eller glas. Top med flødeskum, og servér med sommerbær.