Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Gammeldags øllebrød i nye klæder

En lille skål hjemmelavet øllebrød smager af barndomsminder og er luksus på sengekanten en søndag morgen.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær - Gammeldags øllebrød i nye klæder. Sengetøj i egyptisk bomuldssatin fra Turiform, egetræsbakke fra Designer Zoo, porcelænstallerkener, Blå, fra Bodum, keramikskåle fra H&M Home, keramikkop fra Unika:K, ske privateje, hørserviet fra Norrgavel.

Øllebrød med flødeskum og bær

4 personer

En lille skål hjemmelavet øllebrød smager af barndomsminder og er luksus på sengekanten en søndag morgen. Servér øllebrøden lun med lidt flødeskum og bær.

Det skal du bruge:

Øllebrød

  • 300 g rugbrød
  • 4 dl vand
  • 1 kanelstang
  • 2 dl hvidtøl
  • 75 g brun farin

Topping

  • 2 dl piskefløde
  • 200 g sommerbær, fx jordbær, hindbær og blåbær

Sådan gør du:

  1. Skær rugbrødet i små tern. Kom brødet i en gryde med vand og kanelstang, og lad det stå natten over.
  2. Kog rugbrødsblandingen op, tilsæt hvidtøl og brun farin, og lad grøden koge ved svag varme i 5-10 min. under omrøring.
  3. Pisk fløden til let skum.
  4. Anret øllebrøden i små skåle eller glas. Top med flødeskum, og servér med sommerbær.

Relaterede Artikler