Du har muligvis lavet røræg forkert hele livet

Kan man virkelig lave røræg i et vandbad? Og hvorfor skal der pludselig ikke mælk i? Se disse tre forskellige versioner af røræg.

røræg opskrift

© istock

Til disse tre opskrifter på røræg skal du bruge nøjagtig de samme ingredienser. Forskellen er blot måden, de tilberedes på.

Til røræg skal du bruge:

  • 2 æg pr. person
  • Salt
  • Smør

Engelske røræg

  • Placer en gryde på kogepladen og indstil på medium varme
  • Pisk æggene
  • Kom lidt smør og salt i en gryde
  • Kom nu æggene i gryden
  • Rør lidt i gryden med en spatel så det ikke brænder på
  • Tag gryden af kogepladen når æggene er ved at være færdige. Herfra steger de fint videre i gryden
  • Mas æggene op i det ene ”hjørne” af gryden”, så de ikke brænder på
  • Server på et stykke riset toastbrød

Franske røræg

  • Kog vand i en gryde til vandbad
  • Pisk æggene i en skål
  • Kom skålen med æggene i vandbadet
  • Herfra tilberedes æggene ved meget lav varme
  • Efter ca. 6 minutter er æggene ved at blive til en fin masse
  • Kom da et par smørklatter i æggemassen
  • Nu ligner det røræg – blot mere flydende
  • Server på et stykke toastbrød

Amerikanske røræg

  • Pisk æg med lidt salt i en skål
  • Kom en klat smør på en varm pande og tilsæt æggene, når smøren bobler
  • Snart begynder æggene så småt at sætte sig
  • Kør en spatel gennem massen på kryds og tværs – så en del af massen hele tiden bliver lagt ovenpå en anden del af massen
  • Nu ser æggene lækre og indbydende ud
  • Server på et stykke toastbrød

Læs også: Fyldte æg.

Se, hvordan du laver de tre versioner af røræg i videoen nedenfor.

Relaterede Artikler