Bircher-mysli: Nem morgenmad, som du kan forberede aftenen inden

Her gøres den ekstra lækker med mandler og dulche de leche.

Bircher-myslien blev opfundet i starten af 1900-tallet af en schweizisk læge, som ville give sine patienter en sund og nærende start på dagen. I dag har den imidlertid fundet vej til de danske morgenborde også. Her er den lavet med æbler og toppet med dulce de leche og kokos, men kun fantasien sætter grænser.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift & styling: Lone Kjær

Bircher-mysli med dulche de leche

Bircher-mysli er en nem morgenmad, da grøden røres sammen af havregryn, revet æble og æblemost aftenen inden. Næste morgen er grøden klar, og du kan nyde en sund og mættende morgenmad, som giver brændstof til langt op ad formiddagen.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bircher-mysli

  • 1 æble
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl æblemost
  • 2 dl skyr

Topping

  • 2 æbler
  • 2 spsk. mandler
  • 2 spsk. dulche de leche
  • 2 spsk. kokosflager

Sådan gør du

Bircher-mysli

  1. Riv æblet på den grove side af et rivejern, og kom det i en beholder med havregryn, kanel, kardemomme, vaniljesukker og æblemost.
  1. Rør godt rundt, og stil tildækket på køl natten over.
  1. Dagen efter røres den kolde grød op med skyr inden servering.

Topping

  1. Skær æblerne i tynde skiver.
  1. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem.
  1. Fordel grøden i to skåle, og top med dulche de leche, æbler, mandler og kokosflager.