Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Avokadotoast med pocheret æg

En sund og lækker start på dagen.

Avokadotoast med pocheret æg opskrift morgenmad

© Tia Borgsmidt

Avokadotoast med pocheret æg

En sikker morgenmadsfavorit er avokado på ristet surdejsbrød med pocheret æg og chili.

Opskrift til 4-6 personer.

Du skal bruge:

  • 4-6 skiver surdejsbrød
  • 2-3 avokadoer
  • Saft af 1 citron
  • 4-6 æg
  • Chiliflager
  • Sort sesam
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Rist brødet – eller grill det. Halvér avokado, fjern stenene og skær avokadoerne i lameller. Dryp citronsaft over.
  • Sæt en stor gryde over med vand. Slå et æg af gangen ned i en kop. Lav en hvirvl i vandet med et piskeris. Kom ægget i, og lad det simre i 3-4 minutter afhængig af størrelsen. Tag ægget op med en hulske og afdryp på et stykke køkkenrulle. Gentag med de øvrige æg.
  • Fordel avokado på brødene. Servér med pocheret æg, og drys chiliflager og sort sesam over. Krydr med salt og peber.