
3 nemme idéer til dit næste brunchbord
Leverpostej er en super lækker klassiker, der kan fortolkes i det uendelige. Her får du inspiration til luksuriøs fortolkninger, der ikke er specielt tidskrævende
AfBrunch er det perfekte hyggemåltid i weekenderne! Kombinationen af morgenmad og frokost er nemlig velegnet til de dage, hvor du gerne vil blive i din pyjamas ekstra længe eller lave lækre og overskuelige retter til dine gæster. Her får du inspirerende tips til en klassisk delikatesse som leverpostej – men med helt nye smagsoplevelser og et luksuriøst tvist. Servér på dit yndlingsbrød og bon appétit!
Leverpostej med karameliserede rødløg
3 rødløg
1 spiseskefuld olivenolive
1 spiseskefuld honning
4 spiseskefulde rødvinseddike
Friskværnet salt og peber
Evt. frisk timian, friskkværnet og finthakket æble til pynt
Sådan gør du:
Pil rødløgene, halver dem, og snit dem i tynde 'halvmåneskiver.' Vend dem i de andre ingredienser på en plade med bagepapir eller et ildfast fad (smag til med salt og peber). Bag i ovnen ved 175 grader i cirka 25 minutter.
Leverpostej med sirupssauterede æbler
Tip! De lune æbler emmer af hygge og efterår og understreger den friske og søde smag, som du finder i Tulip Delikatessens Fløde Leverpostej, der er tilsat æbler og har en skøn, cremet konsistens.
Ingredienser (til 6 personer):
1 teskefuld usaltet smør
3 saftige æbler
2 spiseskefulde sirup
Friskkværnet salt
Evt. frisk timian til pynt
Sådan gør du:
Skræl æblerne og skær i både (cirka 12 per æble). Smelt smørret på en lun pande (medium varme). Når æblerne begynder at få kulør, vender du dem i sirup. Smag evt. til med lidt salt for at sparke til smagen. Lad dem simre videre ved svag varme i 3-5 minutter.
Leverpostej med havtornskompot
Havtorn har en frisk og syrlig smag, der skaber en lækker kontrast til en varm leverpostej. Servér med Tulip Delikatessens Lun & Lækker Leverpostej, der er specielt udviklet til opvarmning.
Havtornskompot (til 6 personer - kan laves aftenen før):
250 gram havtorn (kan købes frosne i mange supermarkeder)
150 gram rørsukker
4 æbler
Vand
Atamon
Evt. frisk timian, appelsin, friskkværnet peber og tørrede tranebær til pynt
Sådan gør du:
Skyld æblerne, skræl dem og skær i små tern. Kom æbler, sukker og 1 spiseskefuld vand i en gryde. Kog langsomt op, og lad simre under reduceret varme i cirka 20 minutter. Når det får en grødet konsistens, tilsætter du havtorn, og lader det koge videre i cirka 20 minutter. Skold et glas, skyld det i vand og atamon, og hæld kompotten i. Opbevar i køleskabet indtil serveringen.