3 nemme idéer til dit næste brunchbord

Leverpostej er en super lækker klassiker, der kan fortolkes i det uendelige. Her får du inspiration til luksuriøs fortolkninger, der ikke er specielt tidskrævende

Brunch er det perfekte hyggemåltid i weekenderne! Kombinationen af morgenmad og frokost er nemlig velegnet til de dage, hvor du gerne vil blive i din pyjamas ekstra længe eller lave lækre og overskuelige retter til dine gæster. Her får du inspirerende tips til en klassisk delikatesse som leverpostej – men med helt nye smagsoplevelser og et luksuriøst tvist. Servér på dit yndlingsbrød og bon appétit!

Leverpostej med karameliserede rødløg

Tip! Løgene får en dyb sødme, der gør dem lækre som lunt tilbehør til en leverpostej som Tulip Delikatessens Bacon+, der har dejlig markant velsmag. Ingredienser (til 6 personer):

3 rødløg
1 spiseskefuld olivenolive
1 spiseskefuld honning
4 spiseskefulde rødvinseddike
Friskværnet salt og peber
Evt. frisk timian, friskkværnet og finthakket æble til pynt

Sådan gør du:
Pil rødløgene, halver dem, og snit dem i tynde 'halvmåneskiver.' Vend dem i de andre ingredienser på en plade med bagepapir eller et ildfast fad (smag til med salt og peber). Bag i ovnen ved 175 grader i cirka 25 minutter.

Leverpostej med sirupssauterede æbler

Tip! De lune æbler emmer af hygge og efterår og understreger den friske og søde smag, som du finder i Tulip Delikatessens Fløde Leverpostej, der er tilsat æbler og har en skøn, cremet konsistens.

Ingredienser (til 6 personer):
1 teskefuld usaltet smør
3 saftige æbler
2 spiseskefulde sirup
Friskkværnet salt
Evt. frisk timian til pynt

Sådan gør du:
Skræl æblerne og skær i både (cirka 12 per æble). Smelt smørret på en lun pande (medium varme). Når æblerne begynder at få kulør, vender du dem i sirup. Smag evt. til med lidt salt for at sparke til smagen. Lad dem simre videre ved svag varme i 3-5 minutter.

Leverpostej med havtornskompot

Havtorn har en frisk og syrlig smag, der skaber en lækker kontrast til en varm leverpostej. Servér med Tulip Delikatessens Lun & Lækker Leverpostej, der er specielt udviklet til opvarmning.

Havtornskompot (til 6 personer - kan laves aftenen før):

250 gram havtorn (kan købes frosne i mange supermarkeder)
150 gram rørsukker
4 æbler
Vand
Atamon
Evt. frisk timian, appelsin, friskkværnet peber og tørrede tranebær til pynt

Sådan gør du:
Skyld æblerne, skræl dem og skær i små tern. Kom æbler, sukker og 1 spiseskefuld vand i en gryde. Kog langsomt op, og lad simre under reduceret varme i cirka 20 minutter. Når det får en grødet konsistens, tilsætter du havtorn, og lader det koge videre i cirka 20 minutter. Skold et glas, skyld det i vand og atamon, og hæld kompotten i. Opbevar i køleskabet indtil serveringen.