Saftige tekager med hasselnødder

Brunet smør og ristede hasselnødder er et perfekt match i kageverdenen og hasselnøddesmagen kommer virkelig til sin ret i denne enkle tekage.

Ingredienser

50 g mel
100 g hasselnødder, ristede (80 g til hasselnøddemel og 20 g hakkes)
80 g flormelis
120 g æggehvider
40 g honning
125 g smør
¼ tsk fint salt

Mængde: ca. 24 små kager

Fremgangsmåde:

  • Rist hasselnødderne i ovnen i ca 10 minutter på 180 grader. Blend 80 g nødder til mel på en minihakker. Hak resten af nødderne fint.
  • Si mel, flormelis og hasselnøddemel sammen i en skål.
  • Tilføj æggehvider og honning til de tørre ingredienser og rør sammen med en røreske indtil massen er homogen.
  • Smelt smørret i en lille gryde og lad det brune. Når smørret er brunet tages det af varmen og røres i dejen med det samme. Tilsæt de hakkede nødder.
  • Stil massen på køl, min. 2 timer eller gerne natten over.
  • Tænd ovnen på 220c. Pensel formene (jeg har brugt mini-muffinforme) med smør og hæld den kolde dej i formene, enten med en sprøjtepose eller en lille ske. Formene skal fyldes ca. 1/3 op.
  • Bag kagerne indtil de er gyldne i kanten og på toppen, det tager ca. 7 min. (afhænger af størrelsen på formene). Befri dem fra formene og lad dem køle af på en bagerist indtil servering.

TIP: Udskift hasselnøddemel med mandelmel og du har en klassisk fransk financier.

TIP: Lav gerne dejen dagen i forvejen og opbevar den lufttæt på køl – det bliver den bestemt ikke dårligere af.

TIP: Kagerne egner sig godt til at blive frosset ned og hevet frem til uventede gæster.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!