
Saftige tekager med hasselnødder
Brunet smør og ristede hasselnødder er et perfekt match i kageverdenen og hasselnøddesmagen kommer virkelig til sin ret i denne enkle tekage.
AfMika Wulff, Magasinet Lækkerier #2
Ingredienser
50 g mel
100 g hasselnødder, ristede (80 g til hasselnøddemel og 20 g hakkes)
80 g flormelis
120 g æggehvider
40 g honning
125 g smør
¼ tsk fint salt
Mængde: ca. 24 små kager
Fremgangsmåde:
- Rist hasselnødderne i ovnen i ca 10 minutter på 180 grader. Blend 80 g nødder til mel på en minihakker. Hak resten af nødderne fint.
- Si mel, flormelis og hasselnøddemel sammen i en skål.
- Tilføj æggehvider og honning til de tørre ingredienser og rør sammen med en røreske indtil massen er homogen.
- Smelt smørret i en lille gryde og lad det brune. Når smørret er brunet tages det af varmen og røres i dejen med det samme. Tilsæt de hakkede nødder.
- Stil massen på køl, min. 2 timer eller gerne natten over.
- Tænd ovnen på 220c. Pensel formene (jeg har brugt mini-muffinforme) med smør og hæld den kolde dej i formene, enten med en sprøjtepose eller en lille ske. Formene skal fyldes ca. 1/3 op.
- Bag kagerne indtil de er gyldne i kanten og på toppen, det tager ca. 7 min. (afhænger af størrelsen på formene). Befri dem fra formene og lad dem køle af på en bagerist indtil servering.
TIP: Udskift hasselnøddemel med mandelmel og du har en klassisk fransk financier.
TIP: Lav gerne dejen dagen i forvejen og opbevar den lufttæt på køl – det bliver den bestemt ikke dårligere af.
TIP: Kagerne egner sig godt til at blive frosset ned og hevet frem til uventede gæster.
Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.