Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Saftige tekager med hasselnødder

Brunet smør og ristede hasselnødder er et perfekt match i kageverdenen og hasselnøddesmagen kommer virkelig til sin ret i denne enkle tekage.

Ingredienser

50 g mel
100 g hasselnødder, ristede (80 g til hasselnøddemel og 20 g hakkes)
80 g flormelis
120 g æggehvider
40 g honning
125 g smør
¼ tsk fint salt

Mængde: ca. 24 små kager

Fremgangsmåde:

  • Rist hasselnødderne i ovnen i ca 10 minutter på 180 grader. Blend 80 g nødder til mel på en minihakker. Hak resten af nødderne fint.
  • Si mel, flormelis og hasselnøddemel sammen i en skål.
  • Tilføj æggehvider og honning til de tørre ingredienser og rør sammen med en røreske indtil massen er homogen.
  • Smelt smørret i en lille gryde og lad det brune. Når smørret er brunet tages det af varmen og røres i dejen med det samme. Tilsæt de hakkede nødder.
  • Stil massen på køl, min. 2 timer eller gerne natten over.
  • Tænd ovnen på 220c. Pensel formene (jeg har brugt mini-muffinforme) med smør og hæld den kolde dej i formene, enten med en sprøjtepose eller en lille ske. Formene skal fyldes ca. 1/3 op.
  • Bag kagerne indtil de er gyldne i kanten og på toppen, det tager ca. 7 min. (afhænger af størrelsen på formene). Befri dem fra formene og lad dem køle af på en bagerist indtil servering.

TIP: Udskift hasselnøddemel med mandelmel og du har en klassisk fransk financier.

TIP: Lav gerne dejen dagen i forvejen og opbevar den lufttæt på køl – det bliver den bestemt ikke dårligere af.

TIP: Kagerne egner sig godt til at blive frosset ned og hevet frem til uventede gæster.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!

Relaterede Artikler