
Sablé breton - småkager med citron
Fyld kagedåsen med lækre franske småkager, som kaldes sablé breton. Denne version har en frisk smag af citron.
AfMorten Heiberg
Opskrift på sablé breton - småkager med citron
æggeblommer 2 stk.
sukker 90 g
smør 80 g blødt
citroner 2 stk. usprøjtede, fintrevet skal
hvedemel 120 g
bagepulver 1 tsk.
fint salt 1⁄4 tsk.
evt. udstikkere i den ønskede form
• Pisk æggeblommer og sukker sammen, indtil det er hvidt og skummende. Pisk det bløde smør i, og tilsæt også den fintrevne citronskal.
• Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen, og vend de tørre ingredienser
i dejen med piskeriset.
• Rul dejen ud i ca. 4 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg den udrullede dej over på en lille plade, sæt den i køleskab, og lad dejen hvile i mindst 30 min.
• Forvarm ovnen til 170° ved varmluft.
• Tag dejen ud ad køleskabet. Løsn det ene stykke bagepapir, og læg det løst over dejen igen. Vend dejpladen om, løsn det andet stykke bagepapir, og kassér det.
• Udstik efter ønske runde kager, eller udskær forskellige former med en kniv.
• Bag i midten af ovnen i ca. 15 min., eller indtil de er gyldne og hævede. Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar dem efterfølgende i en tætsluttende beholder.