Sablé breton - småkager med citron

Fyld kagedåsen med lækre franske småkager, som kaldes sablé breton. Denne version har en frisk smag af citron. Få opskriften lige her!

Sablé breton © Anders Schønnemann

Opskrift på Sablé breton - småkager med citron

Få opskriften på lækre franske småkager, som kaldes sablé breton, lige her! Denne version har en frisk smag af citron.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Det skal du bruge:

  • 2 stk. æggeblommer
  • 90 g sukker
  • 80 g blødt smør
  • 2 stk. citroner, usprøjtede, fintrevet skal
  • 120 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. fint salt
  • evt. udstikkere i den ønskede form

Sådan gør du:

  • Pisk æggeblommer og sukker sammen, indtil det er hvidt og skummende. Pisk det bløde smør i, og tilsæt også den fintrevne citronskal.
  • Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen, og vend de tørre ingredienser
  • i dejen med piskeriset.
  • Rul dejen ud i ca. 4 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg den udrullede dej over på en lille plade, sæt den i køleskab, og lad dejen hvile i mindst 30 min.
  • Forvarm ovnen til 170° ved varmluft.
  • Tag dejen ud ad køleskabet. Løsn det ene stykke bagepapir, og læg det løst over dejen igen. Vend dejpladen om, løsn det andet stykke bagepapir, og kassér det.
  • Udstik efter ønske runde kager, eller udskær forskellige former med en kniv.
  • Bag i midten af ovnen i ca. 15 min., eller indtil de er gyldne og hævede. Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar dem efterfølgende i en tætsluttende beholder.