Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sablé breton - småkager med citron

Fyld kagedåsen med lækre franske småkager, som kaldes sablé breton. Denne version har en frisk smag af citron.

© Anders Schønnemann

Opskrift på sablé breton - småkager med citron æggeblommer 2 stk. sukker 90 g smør 80 g blødt citroner 2 stk. usprøjtede, fintrevet skal hvedemel 120 g bagepulver 1 tsk. fint salt 1⁄4 tsk. evt. udstikkere i den ønskede form • Pisk æggeblommer og sukker sammen, indtil det er hvidt og skummende. Pisk det bløde smør i, og tilsæt også den fintrevne citronskal. • Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen, og vend de tørre ingredienser i dejen med piskeriset. • Rul dejen ud i ca. 4 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg den udrullede dej over på en lille plade, sæt den i køleskab, og lad dejen hvile i mindst 30 min. • Forvarm ovnen til 170° ved varmluft. • Tag dejen ud ad køleskabet. Løsn det ene stykke bagepapir, og læg det løst over dejen igen. Vend dejpladen om, løsn det andet stykke bagepapir, og kassér det. • Udstik efter ønske runde kager, eller udskær forskellige former med en kniv. • Bag i midten af ovnen i ca. 15 min., eller indtil de er gyldne og hævede. Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar dem efterfølgende i en tætsluttende beholder.

Relaterede Artikler