Sablé breton - småkager med citron

Fyld kagedåsen med lækre franske småkager, som kaldes sablé breton. Denne version har en frisk smag af citron.

© Anders Schønnemann

Opskrift på sablé breton - småkager med citron æggeblommer 2 stk. sukker 90 g smør 80 g blødt citroner 2 stk. usprøjtede, fintrevet skal hvedemel 120 g bagepulver 1 tsk. fint salt 1⁄4 tsk. evt. udstikkere i den ønskede form • Pisk æggeblommer og sukker sammen, indtil det er hvidt og skummende. Pisk det bløde smør i, og tilsæt også den fintrevne citronskal. • Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen, og vend de tørre ingredienser i dejen med piskeriset. • Rul dejen ud i ca. 4 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg den udrullede dej over på en lille plade, sæt den i køleskab, og lad dejen hvile i mindst 30 min. • Forvarm ovnen til 170° ved varmluft. • Tag dejen ud ad køleskabet. Løsn det ene stykke bagepapir, og læg det løst over dejen igen. Vend dejpladen om, løsn det andet stykke bagepapir, og kassér det. • Udstik efter ønske runde kager, eller udskær forskellige former med en kniv. • Bag i midten af ovnen i ca. 15 min., eller indtil de er gyldne og hævede. Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar dem efterfølgende i en tætsluttende beholder.

Relaterede Artikler