Få opskriften på de lækreste theboller

Theboller er essentielle til eftermiddagskaffen eller fødselsdagen. Her får du opskriften på de lækreste theboller fra Cakenhagen.

thebolle opskrift bolle bagværk
© Cakenhagen

Thebolle

Ca. 25 boller

Det skal du bruge til thebollerne:

  • 125 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 3 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • Ca. 950 g hvedemel

Sådan laver du thebollerne:

  • Smelt smørret, og bland med mælken. Tilsæt æg og sukker, og opløs derefter gæren i blandingen.Tilsæt hvedemel, og ælt dejen i ca. 8 min. til den er ensartet. Læg dejen under et klæde, og lad den hvile i ca. 20 min.
  • Del dejen i stykker på 50 g, og tril stykkerne til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse under et klæde.
  • Pensl med æg, og bag ved 180 grader i ca. 8 min. Server med et godt lag smør.
opskrift kage bagværk cakenhagen bog
© Cakenhagen

Nimb – Cakenhagen

Opskriften på de lækre theboller stammer fra bogen "Cakenhagen - Cake Art & Champagne". Cakenhagen er et konditori, beliggende i Tivoli og hører under Nimb.

Bag opskrifterne i bogen står chefkonditoren fra Cakenhagen, Torben Bang, som nu giver dig mulighed for selv at tilberede de lækre søde sager i dit eget køkken.

Thebollerne må siges, at falde i chefkonditorens egen smag:

– Kager og desserter kan give dig nostalgi, nydelse og inspiration. De kan også være kærlighedserklæringer og give opmuntring og hygge. Jeg falder oftest for en klassisk fransk citrontærte eller snupper en flødebolle, hvilket med det samme transporterer mig tilbage til barndommen.

Thebollen har mange af os minder om fra vores tidlige børnefødselsdage. Altså er thebolle for mange danskere nostalgisk bagværk, som transporterer en tilbage til barndommen.