Lær at lave den verdenskendte "Sportskage" fra La Glace

Conditoriet La Glace i centrum af København er især kendt for deres fantastiske klassiske lagkager i alle afskygninger. Den mest kendte kage fra deres sortiment er "Sportkagen", som blev lavet første gang i 1891 og til stadighed er deres mest populære kage. Lær at lave den lige her!

Conditoriet La Glace

Conditoriet La Glace

La Glace er placeret på Skoubogade i centrum af København - og der har den ligget siden 1870, hvor den blev grundlagt. Det gør det til Danmarks ældste - og deuden mest kendte konditori.

"Sportskagen"
Det skal du bruge:

"Sportskagen"

Sportskagen blev lavet første gang i 1891 til teaterstykket "Sportsmænd", som havde premiere på Folketeatret på Nørregade. Siden da er der blev langet uendelige stykker sportskage over disken i det gamle konditori.

"Sportskagen" består af en makronbund, flødeskum med knust nougat og er pyntet med almindelig flødeskum og karameliserede vandbakkelser.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Makronbund

  • 50 g marcipan
  • 74 g sukker
  • ¾ æggehvider

Nougatine

  • 10 g hasselnøddekerner
  • 30 g sukker
  • 1½ dl fløde

Vandbakkelser

  • 20 g smør
  • ½ dl vand
  • 25 g mel
  • ¼ nip salt
  • ½ store æg
  • ¼ tsk. bagepulver
  • Sukker til lys karamel
  • 1 dl fløde (pyntes med flødeskum)

Sådan gør du

Bunden

  1. Marcipanen smuldres og røres rundt i sukkeret derefter tilsættes æggehviderne.
  1. Fordel massen ud på et stykke bagepapir i en cirkel - og bag bunden ved 175 grader i ca. 30 min.

Nougatine

  1. Hasselnøddekernerne ristes på en tør pande og fjernes fra panden.
  1. Sukkeret smeltes på panden og nødderne vendes i.
  1. Når massen er afkølet skal den hakkes godt og blandes i 8 dl. pisket flødeskum.

Karameliserede vandbakkelser

  1. Vandet varmes, og smøret smeltes i vandet.
  1. Tilsæt mel, bagepulver og salt.
  1. Rør det til en dej - når den er afkølet blandes æg i.
  1. Put dejen i en lille pose, skær hul i et hjørne, og lav små profiterolles på en bageplade.
  1. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min.
  1. Tag dem herefter ud og afkøl dem inden de karmeliseres ved at smelte sukker til en lys karamel og dyppe hver enkelt vandbakkelse i massen og placere den på en bageplade.
  1. Når bunden er kold, hældes nougatinen på.
  1. Sørg for at lave en kugle af nougatine, derefter skal nougatineskummet pyntes med alm. flødeskum (pisket af ca. 5 dl) og profiterolles bliver sat på til sidst.

God arbejdslyst og velbekommen!

Bunden
Nougatine
Karameliserede vandbakkelser