© Anders Schønnemann

Lækre mandel- og daddelscones

Kom ingredienserne til de lækre scones på glas, og servér som sød værtindegave. Eller endnu bedre... Tag en portion nybagte scones med.

Opskrift på mandel- og daddelscones

Ca. 10 stk.

De små scones er nemme at lave og passer perfekt til aftenkaffen.

INGREDIENSER
hvedemel 250 g
bagepulver 1 1⁄2 tsk.
sukker 25 g
salt 1⁄4 tsk. fint
kanel 1 tsk.
kardemomme 1 tsk.
chokolade 50 g mørk
mandler 50 g
dadler 50 g
smør 75 g blødt
æg 1 stk.
fløde 1 dl
æg 1 til pensling

Sådan gør du

  • Bland mel sammen med bagepulver, sukker, salt, kanel, kardemomme, hakket chokolade, hakkede mandler og hakkede dadler.
  • Smuldr smørret i melet, og tilsæt ægget. Tilsæt fløden, og ælt dejen sammen.
  • Tænd ovnen på 200 °.
  • Rul dejen ud på et køkkenbord ca. 2 cm tykkelse. Udstik dejen til scones med en rund udstikker ca. 5 cm i diameter.
  • Læg scones på en bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg. Bag i 12-15 min., til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.
© Anders Schønnemann