Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kick-start sommeren med en lækker hindbærtærte

En nybagt hindbærtærte med friske bær på toppen sparker for alvor sommeren igang.

tærte kage hindbær sommer frisk frugt

© Ulf Svane

Tærtebunden

Det skal du bruge:

  • 120 g blødt smør
  • 80 g flormelis
  • 30 g mandelmel
  • 1 æg
  • kornene af ½ vaniljestang
  • 235 g hvedemel
  • 1 tsk. fint salt

Sådan gør du:

  • Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det sammen – brug hænderne. Tilsæt de resterende 175 g hvedemel og salt, når den første blanding er ensartet. Bland tingene hurtigt, men grundigt, sammen. Rul dejen ud i 2,5 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir.
  • Læg dejen i køleskab, og lad dejen hvile i minimum 1 time, eller indtil den er fast.
  • Forvarm ovnen til 180 º ved varmluft.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere en smule, før du forer en form med dejen. Beklæd overfladen med alufolie og fyld op med ris eller tørrede bønner. Bag tærtebunden blindt i ca. 25 minutter, eller indtil dejen er fast.
  • Fjern forsigtigt alufolie og ris. Skru ned for ovntemperaturen til 160 °.
  • Giv bunden nogle prik med en gaffel og lad den bage videre, indtil bunden er ensartet gylden. Afkøl tærtebunden helt, før du hælder kagecremen på.

Kagecreme med hindbærpuré

Giver ca. 800 g

Det skal du bruge:

  • 1 god vaniljestang
  • 750 g sødmælk
  • 150 g æggeblommer (ca. 9 stk.)
  • 225 g sukker
  • 70 g majsstivelse
  • 100 g hindbærpuré
  • 1 spsk. citronsaft

Sådan gør du:

  • Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem sammen med sukkeret, til blandingen er ensartet. Tilsæt majsstivelse uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i 1 minut under kraftig piskning. Pas på, den ikke brænder på. Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, og tilsæt hindbærpuré og citronsaft. Dæk overfladen til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet indtil brug. Pisk cremen igennem, før du fordeler den over tærtebunden.
  • Pynt med friske hindbær.

Tip: Brug evt. friske hindbær og sigtet flormelis blandet med frysetørrede, formalede hindbær.

Relaterede Artikler