Få opskriften på en velkrydret og saftig kanelkage, der smager af jul.
Af
Lone Kjær
— 16. december 2022
Kanel giver denne kage sit delikate særpræg. Den pyntes med en topping af brunet smørcreme. Kagefad i porcelæn fra Arket, julepynt fra Georg Jensen, messingkniv privateje.
Vi elsker kanelkage, fordi den smager af jul og er velkrydret og saftig. En skøn brunet smørcreme sprøjtes smukt ud med forskellige tyller, så kagen får et overdådigt og indbydende look.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
stk
Kanelkage
16
g
smør
25
g
muscovadosukker
29
g
hvedemel
⅓
tsk.
vaniljesukker
½
tsk.
stødt kanel
¼
tsk.
natron
⅓
dl
kærnemælk
16
g
hvid chokolade
Brunet smørcreme
25
g
smør
20
g
flormelis
33
g
flødeost naturel
Pynt
Sølv- og guldkugler
Hvide chokoladekugler fra Valrhona
Sådan gør du
Kanelkage
Smelt smørret, og kom det i en skål med muscovado- sukker.
Rør hvedemel med vaniljesukker, kanel og natron, og rør det i dejen sammen med kærnemælk.
Rør, til dejen er ensartet.
Hak chokoladen, og vend i dejen.
Fordel dejen i en smurt form, ca. 15 x 20 cm, foret med bagepapir.
Bag kagen ved 180° i ca. 25 min. på næstnederste rille.
Dæk eventuelt kagen med stanniol under bagning.
Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt.
Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
Afkøl kagen.
Brunet smørcreme
Kom smørret i en gryde, og smelt det.
Skru lidt opfor varmen, når smørret er smeltet, og lad det bruse forsigtigt op.
Så snart det bruner og dufter skønt, tages gryden af varmen.
Si smørret gennem en lille sigte ned i en skål til afkøling.
Stil smørret på køl, indtil det sætter sig. Det tager et par timer.
Når det brunede smør har sat sig og er afkølet, piskes det luftigt med en elpisker.
Tilsæt flormelis og flødeost, og pisk godt sammen til en ensartet smørcreme.
Fordel smørcremen i to sprøjteposer med to forskellige tyller, og dekorér kagen smukt.
Pynt med forskellige sølv-, guld- og chokoladekugler.
Opbevares kagen på køl, holder den sig fint i 3-4 dage.