
Hvilket æble er det bedste at bruge til bagning?
Nej, det er ikke noget fra Fejø eller nogle af Claus Meyers nyopdagede æblesorter. Det er noget meget mere almindeligt.
Af — 29. september 2016Hvad er dit yndlingsæble?
Du har sikkert prøvet det: lavet en æblekage eller en æbletærte, som smager kedelig og fad. Du har fulgt opskriften slavisk, så det er ikke dine manglende evner som mesterbager, der har gjort kagen eller tærten nær uspiselig. Det er æblerne. Eller valget af æblerne.
Æbler er smag og behag, og de fleste har deres helt eget yndlingsæble. Undertegnedes er for eksempel Gråsten. Men Gråsten og mange af de andre søde, saftige og syrlige æbler klarer sig ikke synderligt godt som bageæble.
Tærtemesterskaberne
Livsstilredaktøren Candace Braun Davison på det toneangivende internationale mad-website, Delish, har sat sig for at grave i sagen og finde ud af, hvilket æble, der egner sig bedst til bagning.
Til det formål er hun gået til de absolutte eksperter. Hun interviewede deltagerne i årets National Pie Championship i Orlando Florida i USA. Et særligt æble skilte sig ud, når deltagerne skulle sætte navn på deres foretrukne æblesort.
Og vinderen er: