Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugt

Lækker cheesecake med knasende kiksebund og blød hvid chokolade flødeostecreme.

Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugt
© Anne au Chocolat

Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugt

Super lækker cheesecake med knasende kiksebund, syrligt sød og dejligt blød hvid chokolade flødeostecreme samt en topping af eksotisk passionsfrugt.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Cheesecakebund

  • 30 g digestive kiks
  • 20 g smør
  • ¼ stk. økologisk citron

Flødeostecreme

  • 35 g hvid chokolade
  • ½ stk. husblas, blad
  • 40 g flødeost
  • 20 g creme fraiche, 18%
  • 8 g sukker
  • ¼ stk. vaniljestang
  • ¼ stk. økologisk citron
  • ⅓ dl piskefløde

Passionsfrugtgelé

  • 1½ stk. passionsfrugt
  • ½ stk. husblas, blad
  • 8 g sukker

Pynt

  • ½ spsk. hindbær, frysetørret
  • ½ spsk. hvid chokolade, perler

Sådan gør du

Cheesecakebund

  1. Knus kiksene fint i en blender. Smelt smørret og bland det sammen med kiks og citronskal i en skål.
  1. Fordel kikseblandingen i en springform, ca. 20 cm i diameter, med bunden beklædt med bagepapir.
  1. Sørg for at presse godt, så blandingen samler sig som en bund. Stil på køl og lav flødeostemassen imens.

Flødeostecreme

  1. Smelt den hvide chokolade i vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt og køl den let af.
  1. Udblød husblas i koldt vand, ca. 5 min.
  1. Pisk flødeost, creme fraiche, sukker, vaniljekorn og citronskal sammen i en skål.
  1. Vend den afkølede hvide chokolade i cremen. Pisk fløden til en let skum og stil til side.
  1. Vrid husblas fri for vand, og smelt den forsigtigt ved lav varme i et vandbad i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen.
  1. Husblassen skal blive flydende, men må ikke boble.
  1. Rør to teskefulde flødeostecreme ud i husblassen for at køle den ned, og tilsæt den til resten af flødeostecremen. Rør godt rundt.
  1. Vend til sidst flødeskummet i cremen. Hæld flødeostemassen over bunden, og sæt kagen på køl i 4 timer eller gerne natten over.

Passionsfrugtgelé

  1. Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad saften dryppe ned i en lille gryde, ca. 150 g. Udblød husblas i koldt vand. Varm passionsfrugtsaft og sukker op i gryden.
  1. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft, så den smelter.
  1. Køl saften af (den må ikke sætte sig), og hæld den så over flødeostemassen. Lad geléen sætte sig, på køl, inden servering.

Servering

  1. Pynt kagen med frysetørrede hindbær og hvid chokolade lige inden servering.