Her er opskriften på Årets Kage 2022

Årets Kage 2022 blev en japansk inspireret moussekage, med æble, cremefraiche og yuzu.

Årets Kage 2022: Japansk moussekage med æble, cremefrais og yuzu
© Årets Kage

Årets Kage 2022

Kåringen af Årets Kage 2022 løb af stablen i marts, hvor landets bedste konditorere konkurrede om den prestigefyldte titel. Vinderen blev Sanjiv Sam, der er udlært og arbejder hos Andersen Bakery. Han står bag denne drøm af en moussekage, der balancerer det søde med det friske og syrlige.

Herunder får du opskriften på vinderkagen, hvis du har mod på at kaste dig ud i kagekunsten derhjemme.

Opskrift til 28 små kager:

I alt skal bruges:

560 g. Mascaponemousse
700 g. Æble/yuzu marmelade
224 g. Kiks
280 g. Mandelknas
336 g. Chokoladedyp

Herunder opskrift på delelementer:

Æble-yuzu marmelade:

1000 g. Æblepuré
20 g. Yuzupuré
5 g. Vanilje
160 g. Sukker
40 g. Sukker
11 g. Pektin
1000 Friske æbler i tern

Mascaponemousse:

200 g. Mascapone
200 g. Creme fraiche
100 g. Blommer
80 g. Flormelis
66 g. Vand
7 bl. Husblas
740 g. Flødeskum
2 g. Vanilje

Mandelknas:

230 g. Gold chokolade
120 g. Mandelsmør
4 g. Salt, fin
165 g. Paillettes feuilletines
120 g. Hakkede, ristede mandler

Chokoladedyp:

100 g. Hvid chokolade
100 g. Yuzy chokolade
200 g. Kakaosmør
100 g. Hakket, ristede pecannødder

Pynt:

56 g. Hvid pavoni chokoladespray
140 g. Mascaponecreme
28 g. Marmelade
140 g. chokolade
4 g. Pavoni bronzefarve

Sådan gør du:

Mascaponemousse:

  • Mascapone, blommer og flormelis piskes luftigt. Tilsæt vanilje. Husblas og vand smeltes og tilsættes mascaponemassen.
  • Vendes med flødeskum.

Æble-yuzu marmelade:

  • Bland sukker og pektin. Bring puré, vanilje og sukker i kog og tilsæt pektin under omrøring. Tilføj ananastern og kog
  • yderligere 2 min.

Mandelknas

  • Smelt chokolade og bland de resterende ingredienser heri. Rul ud mellem to stykker bagepapir til 1,5 mm.

Chokoladedyp:

  • Smelt chokolade og kakaosmør og tilsæt nødder.

Pynt og samling af kagen:

  • Lav fjer af chokolade og spray med bronze.
  • Støb marmelade og indfrys.
  • Lav mousse og støb knas og marmelade heri.
  • Spray kage og dyp i cholade.
  • Placer på kiks.
  • Sprøjt mascaponecreme og pynt med marmelade og chokolade-fjer.