Kåringen af Årets Kage 2022 løb af stablen i marts, hvor landets bedste konditorere konkurrede om den prestigefyldte titel. Vinderen blev Sanjiv Sam, der er udlært og arbejder hos Andersen Bakery. Han står bag denne drøm af en moussekage, der balancerer det søde med det friske og syrlige.
Herunder får du opskriften på vinderkagen, hvis du har mod på at kaste dig ud i kagekunsten derhjemme.
Opskrift til 28 små kager:
I alt skal bruges:
560 g. Mascaponemousse 700 g. Æble/yuzu marmelade 224 g. Kiks 280 g. Mandelknas 336 g. Chokoladedyp
Herunder opskrift på delelementer:
Æble-yuzu marmelade:
1000 g. Æblepuré 20 g. Yuzupuré 5 g. Vanilje 160 g. Sukker 40 g. Sukker 11 g. Pektin 1000 Friske æbler i tern
Mascaponemousse:
200 g. Mascapone 200 g. Creme fraiche 100 g. Blommer 80 g. Flormelis 66 g. Vand 7 bl. Husblas 740 g. Flødeskum 2 g. Vanilje
Mandelknas:
230 g. Gold chokolade 120 g. Mandelsmør 4 g. Salt, fin 165 g. Paillettes feuilletines 120 g. Hakkede, ristede mandler
Chokoladedyp:
100 g. Hvid chokolade 100 g. Yuzy chokolade 200 g. Kakaosmør 100 g. Hakket, ristede pecannødder
Pynt:
56 g. Hvid pavoni chokoladespray 140 g. Mascaponecreme 28 g. Marmelade 140 g. chokolade 4 g. Pavoni bronzefarve
Sådan gør du:
Mascaponemousse:
Mascapone, blommer og flormelis piskes luftigt. Tilsæt vanilje. Husblas og vand smeltes og tilsættes mascaponemassen.
Vendes med flødeskum.
Æble-yuzu marmelade:
Bland sukker og pektin. Bring puré, vanilje og sukker i kog og tilsæt pektin under omrøring. Tilføj ananastern og kog
yderligere 2 min.
Mandelknas
Smelt chokolade og bland de resterende ingredienser heri. Rul ud mellem to stykker bagepapir til 1,5 mm.
Chokoladedyp:
Smelt chokolade og kakaosmør og tilsæt nødder.
Pynt og samling af kagen:
Lav fjer af chokolade og spray med bronze.
Støb marmelade og indfrys.
Lav mousse og støb knas og marmelade heri.
Spray kage og dyp i cholade.
Placer på kiks.
Sprøjt mascaponecreme og pynt med marmelade og chokolade-fjer.