De lækreste fastelavnsboller i København © Lagkagehuset

Den ultimative liste: Her er de bedste fastelavnsboller i København

Fastelavnsbollerne er tilbage! Og hvis du troede, det gik amok sidste år, så bare vent til du ser, hvad de københavnske bagere og konditorer har på fastelavnsmenuen i år - det er et helt nyt niveau!

Fastelavnsboller i København

Gennem de seneste år har fastelavnsbollen fået et vildt comeback og med god grund. De mange både små og større bagerier rundt om har gjort det til deres fineste opgave at kreere nytænkende varianter med luftig dej, skum, creme og kompotter, ligesom bagerne ikke går ned på fastelavnsbollernes pynt.

Vi er stødt på både marengsblomster, kornblomster, rosenblade, klassisk glasur, nødder og chokolade - for blot at nævne et par.

Den kære fastelavnsbolle har mange former, smage og udtryk, og uanset om du er til remonce, vaniljecreme, marcipan, chokolade eller hindbær, er der noget for dig.

Vi har lavet en guide til Københavns bedste fastelavnsboller, så læs med her, hvis dine tænder allerede løber i vand.

Velbekomme og god jagt!

Fastelavnsbolle hos Juno the Bakery
© Juno the Bakery

Juno the Bakery

Få brændstof til gåturene langs søerne hos Juno The Bakery, der tilbyder lækkert bagværk i alle former. Igen i år er den svenske Semla-fastelavnsbolle at finde på bageriet, og vi forstår godt, at den er ved at være en klassiker.

Kardemommebriochen danner basen sammen med rig mandelmarcipan, polynesisk vaniljesirup og bittermandel. Fastelavnsbollen er toppet med ristede mandler og en gavmild mængde letpisket fløde - what's not to like?

Det lille bageri har en jævn strøm af kunder i løbet i dagen, men vi lover, at du ikke kommer til at fortryde ventetiden i køen.

Hvor: Århusgade 48, 2100 København

Fastelavnsboller hos Andersen Bakery
© Andersen Bakery

Andersen Bakery

Det japansk-danske bageri Andersen Bakery tilbyder bagværk som aldrig før. Den japanske reference er også tilstedeværende i bageriets hypede fastelavnsbolle, der i år kommer i hele 7 varianter. Eneste ulempe er, at det kan være svært at vælge ...

Fastelavnsbollerne hos Andersen Bakery er som små kunstværker i alverdens farver og smage. De er lavet på en bund af smørbagt croissantbolle med en midte af enten creme eller mascarponeskum toppet med en sprød mandelkiks. Og hvis du ejer en profil på Instagram, kan du ikke have misset den hypede fastelavnsbolle.

Hvor: Thorshavnsgade 26, 2300 København S

Fastelavnsboller på Format Café
© Fastelavnsboller på Format Café

Format Café

Vi glædede os til Designmuseum Danmark åbnede igen ...

NU glæder vi os ligeså meget til at sætte tændernes i museets cafés nye fastelavnsbolle, der er skabt i samarbejde med konditor Mateusz Ulman og indeholder æblekompot og flødeskum - en kombination, man ikke går galt i byen med!

Hvor: Format Café, Designmuseum Danmark, Bredgade 68, 1260 København K

Debbielicious fastelavnsboller
© Debbielicious

Debbielicious

Hos Debbielicious giver de dig en god grund til at vende tilbage. De laver nemlig to nye varianter af fastelavnsbollen hver uge, som efter seks uger kulminerer med de besøgendes favoritter.

Glæd dig til at dykke ned i pistaciecreme, Kinder Bueno-creme, saltkaramel, Yozupoffet, kirsebærkompot, mangomousse ... for blot at nævne nogle af smagene.

Hvor: Godthåbsvej 12B kl, 2000 Frederiksberg

LÆS OGSÅ

Vegansk fastelavnsbolle på Lagkagehuset
© Lagkagehuset

Lagkagehuset

Lagkagehuset er efterhånden blevet en af de mest populære fastelavnsbolle-pushere i hele landet.

Bageriet har nemlig et væld af nybagte fastelavnsboller fyldt med smagfulde cremer og skum, og som noget nyt - og særdeles efterspurgt - har bageriet i år lanceret en vegansk fastelavnsbolle med hindbær, som i den grad er blandt favoritterne her på redaktionen.

Hvor: Lagkagehuset, diverse adresser

Fastelavnsbolle hos Meyers
© Meyers

Meyers

Meyers er (blandt andet) kendt for deres fastelavnsboller, hvor den smørbagte og sprøde fastelavnsbolle med sveskekompot forrige år blev en testvinder i Politikens store fastelavnsbolletest.

Testvinderen er atter tilbage, og i år får den selskab af en fastelavnsbolle med solbærcreme og chokolademousse samt en fredagsudgave, der, ja, kun kan fås om fredagen. Her kan du til gengæld se frem til hasselnøddemousse toppet med kaffecreme lavet på Amber-karamel-chokolade fra Summerbird toppet med et drys guldkakao og halve hasselnødder.

Hvor: Amagerbrogade 48, 2300 København, Jægersborggade 9, 2200 København og Classensgade 33, 2100 København

Fastelavnsbolle hos Il Buco
© Il Buco

Il Buco

Ligesom sidste år gemmer der sig en overraskelse, når man skærer fastelavnsbollen fra Il Buco over.

Indeni gemmer der sig solbær og ekstremt indbydende creme. Vi er taget afsted.

Hvor: Njalsgade 19C, 2300 København

Fastelavnsboller hos BUKA
© BUKA

BUKA

Vi er hurtigt blevet forelskede i de tre smukke fastelavnsboller fra BUKA, der består af mælkechokolade og hindbær, solbær samt hasselnødder og saltkaramel.

Desuden har bageriet udvidet sit sortiment med den højtelskede svenske Semla-fastelavnsbolle, der består af kardemomme, vaniljecreme og mandler. Mums!

Hvor: Store Kongensgade 18, 1264 København

LÆS OGSÅ

Fastelavnsbolle fra Hart Bageri
© Hart Bageri

Hart Bageri

Hart Bageri på Frederiksberg og Holmen er i en liga for sig, og de eksperimenterer dagligt med nye smager og varianter. I år består fastelavnsbolle-udbuddet af tre varianter - blandt andet en med Yuzu-sirup, mascarpone, marcipan og flødeskum ... Vores tænder løber allerede i vand.

Hvor: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg og Galionsvej 41, 1437 København

Fastelavnsboller hos BRØD
© BRØD

BRØD

Fastelavnsboller formet som croissant? Den er god nok.

Hos Bageriet Brød på Vesterbro bages der skønne fastelavnsboller, hvor du kan vælge imellem semlor, semlorcroissant, gammeldags eller en fastelavnsbolle med solbær og cremeux. Det er helt sikkert et must-try!

Hvor: Enghave Pl. 7, 1670 København

Fastelavnsboller hos alicecph
© alicecph

alicecph

Det populære bageri på Amager er selvfølgelig endnu en gang at finde på vores liste over de absolut bedste fastelavnsboller i København.

Bageriets årlige fastelavnsbolle er en videreudvikling af varianten fra sidste år, hvor de i år har ændret den måde, lamineringen pågår for at give bagværket en anden struktur, knas og mundfølelse (perfekt for bagenørderne).

Fastelavnsbollen er fyldt med kardemomme- og cremefyld og afsluttes med solbærkompot og vaniljecreme. Ja tak!

Hvor: Markmandsgade 1, 2300 København

Fastelavnsboller hos PERRON
© PERRON

Perron

Bageriet på Banegården i Sydhavnen er i år tilbage med absolutte must-tries på fastelavnsbollefronten. De kære boller kommer i fire varianter, der kun har en enkelt udfordring... De er så pæne, at vi næsten ikke har samvittighed til at sætte tænderne i dem.

Her kan du både smage en Tiramisu-variant, en med bergamot og saltkaramel, blåbær og hvid chokolade samt en klassisk med remonce og chokolade. Voila!

Hvor: Otto Busses Vej 45, 2450 København

Fastelavnsboller hos Cakenhagen
© Cagenhagen

Konditoriet Cagenhagen

Vi slutter guiden af med de måske fineste fastelavnsboller toppet med marengsblomster.

Hos Cagenhagen kan du vælge mellem fire fristende varianter af den elskede bolle - alle lavet på sprød butterdejsbund.

Hvor: Vesterbrogade 3, 1630 København

LÆS OGSÅ

Fastelavnsboller i andre sjællandske byer

Er du ikke i København eller omegn, men må du bare sætte tænderne i en saftig fastelavnsbolle? Så læs videre! Vores søgen efter den populære spise har nemlig også bragt os til andre sjællandske byer, og dem får du her.

Bagt Boulangerie og Bageri, Hornbæk, Gilleleje, Helsingør og København

Flødefastelavnsbolle med mocha? Ja tak! Klassiske fastelavnsboller med hindbær og chokolade? Ja tak! Det populære bageri i Hornbæk har det hele, så er du på de kanter, er det bare om at slå et smut forbi.

Kringlebageren, Hørsholm

Hos Kringebageren har de givet den klassiske Kaj-kage nye klæder, og nu kommer den i en opgraderet fastelavnsbolleversion. Vi spår, at den slår originalen!

Café Le Jardin, Køge

I den farverige og nærmest eventyrlige butik i Køge kan du gå på opdagelse i små kunstværker - selvfølgelig også på fastelavnsbollefronten. Her er der ikke gået ned på hverken farve eller fyld, og du kan stensikkert finde en favorit her!

Fastelavnsboller hos Bagt Boulangerie
© Bagt Boulangerie
Fastelavnsbolle hos Kringlebageren
© Kringlebageren