Opskriften på klassisk drømmekage
Drømmekagen er en klassiker og altid en sikker vinder. Her får du en nem opskrift på drømmekagen med et lille twist. Og det er et twist af Appelsiiin! Appelsin giver nemlig både drømmekagens svampede sandkagedel en smuk farve og en friskhed til smagen.
Videoen her på siden fra tastenatic.dk viser på 53 sekunder, hvordan du nemt selv smækker en drømmekage sammen. Se også længere ned på siden, hvordan du dobler op på kokos-toppingen. For er det ikke sådan, de fleste af os har det?: Vi kan bare ikke få nok af "drømmen" oven på drømmekagen!
Denne drømmekage er lavet i en springform. Opskriften egner sig dog lige så godt til både:
- Drømmekage i bradepande
- Drømmekage muffins
Hvorfor hedder det "drømmekage"?
Nogle gange kaldes drømmekagen også for "Drømmekagen fra Brovst". Det skyldes, at ur-drømmekagen først materialiserede sig for et større publikum i netop denne nordjyske by.
Det var da den dengang 13 årige unge pige, Jytte Andersen, i 1960 viste sin mormors opskrift på sandkage med kokos til en bagekonsulent fra AMO.
Et halvt år efter blev mormorens opskrift trykt i AMO's løsbladesystem af opskrifter under det velklingende navn: "Drømmekage fra Brovst".
Drømmekagen fra Klokkerkolm
I virkeligheden burde drømmekagen dog hedde "Drømmekage fra Klokkerholm".Jytte Andersens mormor stammede nemlig fra den ligeledes nordjyske by, Klokkerholm.
Her havde skiftende generationer af mødre og mormødre bagt drømmekagen - i hvert fald siden begyndelsen af 19-tallet. I Klokkerholm var kokos-sandkagen oprindelig en sand luksuskage, fordi kokos i landkøkkenet dengang var en kostbar og sjælden vare.
I dag behøver drømmekagen ikke nogen nordjysk by at støtte sig til. For hver dag bliver drømmekagen bagt et eller andet sted i stort set alle byer med respekt for sig selv og kærlighed til vores alle sammens - drømmekagen!
Kilde: Peter Nordholm Andersen, Samvirke 26. juni 2012.