De lækreste kager med citron
Du tror måske, at når du har smagt én citron, så har du smagt dem alle. Men der findes mange forskellige krydsninger, og i denne artikel vil vi især hylde Meyer-citronen, som er lidt sødere og perfekt til desserter.
AfCitrusfrugter stammer oprindeligt fra Asien, primært fra Kina. Der er, som de fleste ved, stor forskel på de citroner, man køber i supermarkedet og hos grønthandleren.
De økologiske er typisk mindre, men har mere smag og duft, og i øvrigt kan man som kender se forskel på, hvilke verdensdele, de gule frugter er kommet sejlende fra.
Herover er et billede af Meyer-citronen, som er en sødere og meget aromatisk krydsning. Den er fantastisk til desserter og kager.
Camilla Plum, haveekspert og kogekone, beskriver herforskellige citrussorter:
"Man mener, at der oprindeligt kun var 4 forskellige citrusfrugter, Sukat – Citrus medica, Pomelo - Citrus maxima, Mandarin – Citrus reticulata, som er den eneste der er sød af de fire, og Papeda Citrus spp. papeda, som er ret ukendte hos os, en art som rummer både kaffir lime og Yuzu, japansk lime."
Citroner er geniale til at afstemme søde sager - det syrligt friske indslag, og denne cheesecake er et pragteksempel på dette.
Brug Meyer-citroner og smag forskellen.
Til venstre er den almindelige citron, som du oftest ser den i supermarkeder mv. Til højre er krydsningen Meyer, som har en varmere, mere orange, glød og en tilsvarende sødere smag.
Kagen her er vidunderlig og let at bakse sammen. Og den frosting ... den fungerer simpelt hen optimalt med citron.
Kokos og citron går så godt sammen - her mødes de to ingredienser i en dejlig cupcake.