De lækreste kager med citron

Du tror måske, at når du har smagt én citron, så har du smagt dem alle. Men der findes mange forskellige krydsninger, og i denne artikel vil vi især hylde Meyer-citronen, som er lidt sødere og perfekt til desserter.

Må vi præsentere: Meyer-citronen
© Steele House Kitchen

Citrusfrugter stammer oprindeligt fra Asien, primært fra Kina. Der er, som de fleste ved, stor forskel på de citroner, man køber i supermarkedet og hos grønthandleren.
De økologiske er typisk mindre, men har mere smag og duft, og i øvrigt kan man som kender se forskel på, hvilke verdensdele, de gule frugter er kommet sejlende fra.

Herover er et billede af Meyer-citronen, som er en sødere og meget aromatisk krydsning. Den er fantastisk til desserter og kager.

Opskrift på kager med Meyer-citroner og lavendel

Lær mere om citroner

Camilla Plum, haveekspert og kogekone, beskriver herforskellige citrussorter:

"Man mener, at der oprindeligt kun var 4 forskellige citrusfrugter, Sukat – Citrus medica, Pomelo - Citrus maxima, Mandarin – Citrus reticulata, som er den eneste der er sød af de fire, og Papeda Citrus spp. papeda, som er ret ukendte hos os, en art som rummer både kaffir lime og Yuzu, japansk lime."

Opskrift på cheesecake med citron og ingefær
© Adventures in Cooking

Citroner er geniale til at afstemme søde sager - det syrligt friske indslag, og denne cheesecake er et pragteksempel på dette.
Brug Meyer-citroner og smag forskellen.

Opskiften findes her

Sådan ser du forskel på citronerne

Til venstre er den almindelige citron, som du oftest ser den i supermarkeder mv. Til højre er krydsningen Meyer, som har en varmere, mere orange, glød og en tilsvarende sødere smag.

Få endnu flere opskrifter med citron på Buzzfeed

Nem citronkage med marshmallow- og kokos-frosting
© How Sweet Eats

Kagen her er vidunderlig og let at bakse sammen. Og den frosting ... den fungerer simpelt hen optimalt med citron.

Find opskriften her

Kokos-cupcakes med citronskum
© Cooking for Keeps

Kokos og citron går så godt sammen - her mødes de to ingredienser i en dejlig cupcake.

Opskriften er her