Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokoladekage med syltet citron

Denne chokoladekage er let, lækker og meget fyldig i smagen. Den komplementeres godt af en en syrlig komponent - syltet citron.

© Anders Schønnemann

Opskrift på chokoladekage med syltet citron

mørk chokolade 150 g sukker 150 g smør 150 g æggeblommer 6 stk. (100 g) æggehvider 7 stk. (240 g) syltet citron 100 g, skåret i stykke a 1⁄2 cm • Smør en springform eller en kagering med smør, og drys den med sukker. Stil den på en bageplade beklædt med bagepapir. • Forvarm ovnen til 170 °C. • Hak chokoladen fint. Stil den til side. • Kom smør og 80 g af sukkeret i en gryde, og lad det smelte ved middelvarme. Tag gryden fra varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør med en gummidejskraber, til blandingen er ensartet. Kom derefter æggeblommerne i, og rør rundt. • Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt resten af sukkeret (70 g), og pisk dem stive. Vend hviderne i chokoladeblandingen. Fordel 3⁄4 af massen i en form (opbevar resten af dejen i køleskabet i en engangssprøjtepose). Fordel den syltede citron over kagen, og lad den bage i ca. 30 minutter. • Den skal stadig være blød. • Tag kagen ud, og lad den afkøle helt på en bagerist. • Fordel resten af dejen over kagen. Opbevar kagen i køleskab, indtil den skal spises. • Pynt evt. kagen med karamelliserede pistacier.
Syltet citron: vand 375 g sukker 200 g glukosesirup 70 g stang vanilje 1, flækket og skrabet stjerneanis 1 stk. økologiske citroner 300 g • Skyl citronerne. Skær dem i kvarte, og fjern nænsomt så mange af kernerne som muligt. • Skold citronerne i 3 hold kogende vand. • Bring den afmålte mængde vand, sukker, vanilje, glukosesirup og stjerneanis i kog i en stor gryde. Kom citronerne i, og lad dem småkoge i 11⁄2 time under låg. Køl hurtigt af, og lad citronerne modne i lagen i et døgn. Skæres ud i mindre stykker.

Relaterede Artikler