© Anders Schønnemann

Chokoladekage med syltet citron

Denne chokoladekage er let, lækker og meget fyldig i smagen. Den komplementeres godt af en en syrlig komponent - syltet citron.

Opskrift på chokoladekage med syltet citron

mørk chokolade 150 g sukker 150 g smør 150 g æggeblommer 6 stk. (100 g) æggehvider 7 stk. (240 g) syltet citron 100 g, skåret i stykke a 1⁄2 cm • Smør en springform eller en kagering med smør, og drys den med sukker. Stil den på en bageplade beklædt med bagepapir. • Forvarm ovnen til 170 °C. • Hak chokoladen fint. Stil den til side. • Kom smør og 80 g af sukkeret i en gryde, og lad det smelte ved middelvarme. Tag gryden fra varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør med en gummidejskraber, til blandingen er ensartet. Kom derefter æggeblommerne i, og rør rundt. • Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt resten af sukkeret (70 g), og pisk dem stive. Vend hviderne i chokoladeblandingen. Fordel 3⁄4 af massen i en form (opbevar resten af dejen i køleskabet i en engangssprøjtepose). Fordel den syltede citron over kagen, og lad den bage i ca. 30 minutter. • Den skal stadig være blød. • Tag kagen ud, og lad den afkøle helt på en bagerist. • Fordel resten af dejen over kagen. Opbevar kagen i køleskab, indtil den skal spises. • Pynt evt. kagen med karamelliserede pistacier.
Syltet citron: vand 375 g sukker 200 g glukosesirup 70 g stang vanilje 1, flækket og skrabet stjerneanis 1 stk. økologiske citroner 300 g • Skyl citronerne. Skær dem i kvarte, og fjern nænsomt så mange af kernerne som muligt. • Skold citronerne i 3 hold kogende vand. • Bring den afmålte mængde vand, sukker, vanilje, glukosesirup og stjerneanis i kog i en stor gryde. Kom citronerne i, og lad dem småkoge i 11⁄2 time under låg. Køl hurtigt af, og lad citronerne modne i lagen i et døgn. Skæres ud i mindre stykker.